Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ UŞAKLILAR MOLA OTELİ İSTİYOR

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DAKİ UŞAKLILAR MOLA OTELİ İSTİYOR

İstanbul’da ki Uşaklılar:Mola Otel İlk Sahibi Olan Uşaklılar Vakfı’na Verilsin

 

 

Mülkiyeti 1980’li yıllarda Uşak İl Özel İdaresi’ne geçen İstanbul’daki Mola Oteli’nin gündeme gelen satışı ve akibeti konusunda bir toplantı düzenleyen Uşaklılar Vakfı mütevelli heyeti Mola Otel’in gerçek sahiplerine verilmesi için çareler arıyor.

 

17 Ekim 2009 Cumartesi günü Fındıkzade’ki vakıf merkezinde bir araya Uşaklılar Vakfı mütevelli heyet üyeleri Uşak İl Genel Meclisi’nin satış yönündeki kararına tepki gösterirken haklılıklarını Uşak halkına ve yerel yetkililere anlatmayı düşünüyor.

 

Mütevelli heyet toplantısında açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Cahit Karahan; İstanbul’da öğrenim gören Uşaklı öğrenciler için yurt yapılması ve Mola Otel’in yapılışı konusundaki tarihsel süreci şu şekilde anlattı.

Mola Otel Gerçekliliği

“İstanbul’da üniversite okuyan yüksek öğrenim gençlerinin bir arada olması amacıyla İstanbul’daki Uşaklı hayırsever işadamlarının maddi destekleriyle dönemin Uşak Valisi Musa Eran’ın öncülüğünde 1964 yılında Kumkapı-Kadırga’da bir yurt tutulduğunu, beş sene süren

yurt hizmetinin 1969 yılına kadar devam ettiğini, 1969 yılında dönemin Uşaklılar Kültür Derneği önderliğinde Uşaklı hayırseverlerden toplanan yüz bin lira ile Fındıkzade semtinde bir arsa alındığını, bu arsa üzerine bir yurt yapımına başlandığını ve 1976 yılında yurt binasının kaba inşaatının bitirildiğini bu süre içinde bir milyon lira harcandığını ancak 1980’li yıllarda bu binanın dönemin hükümetince alınan bir kararla Uşak İl Özel İdaresi’ne devredildiğini, daha sonra 1985 yılında yap işlet devret modeliyle yapımının tamamlanarak

 on yıl kirasız işletilmek üzere Mola Otel’in hizmete girdiğini” söyleyen vakıf başkanı Cahit Karahan’ın ardından söz alan mütevelli heyet üyeleri Prof. Dr. Nadir Yayla ve Prof.Dr. M.Emin Karahan Mola Otel ve akibeti konusunda görüşlerini açıkladılar.

 

Bu konuda ayrıca söz alan heyet üyesi Şerafettin Polat: “ İstanbul’da Uşaklılar ve Karahallılar olarak iki vakfımız ve iki derneğimiz var. Mola Otel’i öğrencilerimize ve hemşerilerimize kazandırmak ve işlevsel hale getirmek amacıyla yeterli birikim ve bilgiye sahibiz. Bu konuda il özel idaresi ve il genel meclisinden destek bekliyoruz” dedi.

 

Uzmanlardan Teknik Bilgiler

Bu konuşmaların ardından Mola Otel’in yeri ve boş arsanın durumu hakkında Avganlı mimar Ayla Çetiner mütevelli heyet üyelerine teknik bilgiler verdi. Gene teknik konular konusunda söz alan Banazlı Mimar Rahmi Ekiz ve Harita Mühendisi Cengiz Yalçınlar mevcut binanın durumu, kullanılabilirliği ve yeniden yapımı konusunda açıklamalarda bulundular.

 

Avukatlarımızdan İlginç Açıklamalar

Mesut Özkan: Mola Otel’in Geleceği Uşak ve Uşaklı İçin Bir İmtihan Olacaktır.

Hayel Özenç :Uşak İl Özel İdaresi’nden İyi Niyet Bekliyoruz.

 

Mola Otelin satışı ve sonrasında yapılacak hukuki işlemler konusunda söz alan Eşmeli Avukat Mesut Özkan; “ Mola Otel binası İstanbul’daki Uşaklı hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla inşa edilmiştir. Başlangıçtaki ulvi amaç, İstanbul’daki Uşaklı öğrencilerin bir arada olması ve hemşerilik bağlarının kuvvetlendirmesiydi.

Bence Uşak İl Özel İdaresi kendisine sıkıntı ve problem yarattığı gerekçesiyle Mola Oteli satışa sunacak ve elde edilecek geliri ise Uşak’ta henüz belli olmayan bir projede gereksiz olarak harcayacaktır.

Mola Otel satılır ve elde edilecek paradan öğrencilerimiz burs ve yurt imkanı olarak yararlanmazsa bu çok büyük bir haksızlık olacaktır. Bundan böyle hiçbir hayırseverimizden böylesi girişimler için hayır ve bağış toplamak mümkün olmayacaktır. Kimseyi ikna edemeyiz. Kimse yaptığı hayrın çarçur olmasına göz yummaz. Mola Oteli’in satışı bence Uşak ve Uşaklı için bir imtihan ve dönüm noktası olacaktır.

Yurt yapımı sırasında birçok hayırseverimizin yanı sıra Zeki Müren’in de üç bin lira katkıda bulunduğunu öğrendim. Bu gün bir çoğu aramızda olmayan rahmetli hayırseverlerimizin ve Zeki Müren’in bu haksız satış nedeniyle gözlerinin arkada kaldığını hissediyorum.”

 

Avukat Mesut Özkan’ın ardından söz alan Sivaslılı Avukat Hayel Özenç yaptığı konuşmasında: “ sanırım bizler mütevelli heyet üyeleri olarak hayal görüyoruz. İl Özel İdaresi otelin satışından elde edilecek gelirden vakfımıza hiçbir şekilde pay vermeyecektir. Uşak yerel basınını takip ediyorum bu konuda hiçte iyimser bir hava göremiyorum.

Uşaklılar Vakfı’na pay verilebilmesi tamamen iyi niyete bağlı. Benim bu konudaki teklifim; gene eskiden olduğu gibi aramızda para toplayarak mevcut binayı uygun bir fiyatla Uşak İl Özel İdaresi’nden vakıf olarak satın alalım, öğrenci yurdu veya Uşak Evi gibi bir projeyi hayata geçirelim.” dedi.

 

Uşaklılar Vakfı Bu Ay Sonu Uşak’a Gelerek Projelerini Anlatacak

 

Toplantının bitiş bölümünde tekrar söz alan vakıf başkanı Cahit Karahan; “Ekim ayı sonunda vakıf yönetimi olarak Uşak’a gideceklerini, Mola Otel’in akibeti konusunda yerel yönetime bilgi vereceklerini, görüş ve önerilerini basın yoluyla sivil toplum örgütlerine ve Uşak halkına anlatacaklarını ve Uşak İl Genel meclis üyelerinden destek beklediklerini” söyledi.

 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak



Vakıf Mütevelli Heyeti Toplantı anında..



Sivaslılı Avukat hayal ÖZANÇ ve Eşmeli Avukat Mesut ÖZKAN



Mimar Ayla ÇETİNER



Prof. Dr. M.Emin KARAHAN



Prof. Dr. Nadir YAYLA


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.