Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ MUĞLALILAR’DAN ANLAMLI ETKİNLİK

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DAKİ MUĞLALILAR’DAN ANLAMLI ETKİNLİK

Türkiye’nin en tanınmış KBB uzmanı Muğlalı Prof.Dr. Sedat Katırcıoğlu için İstanbul’daki Muğlalılar Derneği tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi.Hayatına bilime adamış Muğlalı bilim adamı Prof.Dr. Sedat Katırcıoğlu’nun hayatının anlatıldığı “Bilime Adanmış Yaşam; Prof.Dr. Sedat Katırcıoğlu” adlı kitabın tanıtımı 26.02.2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi kampüsündeki Mavi Salon’da yapıldı.

Kitap tanıtım töreninde bir konuşma yapan Muğlalılar Dernek Başkanı İzzet Akkoyun; “Muğlalılar Derneği olarak değerli büyüğümüz Sedat Katırcıoğlu’nun bilimsel çalışmalarını ve hayat hikayesini konu alan bir kitap hazırlayarak Sedat Katırcıoğlu’nun 80. yaş gününe denk gelen bu tarihte kitabın tanıtım kokteylini tertipledikleri” söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Prof.Dr. Sedat Katırcıoğlu , İ.Ü. Rektörü Yunus Söylet , Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal ve Egebir Başkanı H.Reşit Öz etkinliğin anlamına dair birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Sedat Katırcıoğlu’na Muğlalılar Derneği tarafından bir plaket verildi. Daha sonra kitabın hazırlanmasında katkısı bulunan Muğlalılar Derneği üyelerine birer plaket verildi. Törenlerin ardından Prof.Dr.Sedat katırcıoğlu kitaplarını imzalayarak davetlilerle sohbet etti.

Sunuculuğunu CNN spor spikeri Muğlalı Alp Özgen’in yaptığı gecede, Sedat Katırcıoğlu’nun hayatını anlatan ve Muğla’dan görüntülerin olduğu bir slayt gösterisi yapıldı. Gecenin en sürpriz gösterisi ise Muğlalılardan oluşan folklor ekibinin oynadığı Ege oyunları gösterisi oldu.

Akademi, siyaset, basın ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı kokteylde görebildiklerimiz arasında; İstanbul eski valisi Nevzat Ayaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,Ula belediye Başkanı Nadi Şenkal, İ.Ü.Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet ile çok sayıda profesör,Hürriyet Gazetesi başyazarı Oktay Ekşi, Milliyet Gazetesi’nden Abbas Güçlü,Gazeteci Rahmi Turan, Ertuğrul Akbay, Egebir Başkanı H.Reşit Öz, Muğlalılar Derneği üyeleri, Aydınlılar Vakfı Başkanı Mehmet Ali Çetin, Denizliler Vakfı ile Karahallılar Vakfı üyeleri bulundular. Haber Foto: Mehmet ÇOLAK Karahallı Gazetesi İstanbul














Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.