Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ KARBASANLILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DAKİ KARBASANLILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR

Merkezi İstanbul-Bağcılar ilçesinde bulunan Karbasanlılar Derneği’nin bu yıl beşincisini düzenlediği keşkek pikniği 06.06.2010 tarih Pazar günü Şamlar Ormanı piknik alanında yapıldı.

Bağcılar ve Gebze ilçesindeki Karbasanlıların ağırlıklı olarak hazır bulunduğu piknikte, her yıl olduğu gibi et kavurması, keşkek ve irmik helvası ikram edildi.

Sponsorluğunu Bağcılar’daki Saray Mobilya ve Akkuş Mobilya ile Gebze’deki Hakim Comfort Mobilya’nın müştereken yaptığı piknikte yemekleri Karbasanlı kadın aşçılar Ümmü Erdem, Hamide Dursun, Vesile Akkuş, Münevver Zora ve Eşe Köse birlikte pişirdiler. Piknikte hazırlanan yemekler için 120 kg kuzu eti,20 kg nohut ve 40 kg keşkeklik kullanıldığı öğrenilmiştir.

Öğle namazının ardından Veli Demir’in yaptığı yemek duasından sonra davetlilere sırasıyla yemek ve irmik helvası dağıtımı yapıldı. Yemeğin ardından gruplar halinde oturan piknikçilerinin daha sonra diğer masaları gezerek hemşehrileriyle uzun süreli sohbet ettikleri görüldü. Sabahın erken saatlerinde başlayan piknik akşam saatlerine kadar devam etti.

500 davetlinin hazır bulunduğu pikniğe, Karahallılar Vakfı başkanı Ahmet Bursalı ile yönetim kurulu üyeleri Süleyman Karataş ve Ali Topçu’da gelerek hemşehrilerine destek verdiler. Pikniğe katılanlar arasında; Fatih Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Veli Demir, Avukat Muhammet Özer, Kanal D kameramanı Taner Dursun, Sefer Yıldırım,Hasan Gök,Özkan Topçu,Nazım,İbrahim ve Mevlüt Zora gibi isimler dikkat çekiyordu.

Karbasanlılar Derneği’ni Tanıyalım.

İstanbul’da ikamet eden bir grup Karbasanlı işadamının önderliğinde 2000 yılında kurulan Karbasanlılar Derneği’nin merkezi Bağcılar ilçesindedir. Kuruluşundan 2010 yılı başına kadar Asım Erdem’in başkanlık yaptığı derneğin yeni dönem başkanı Mehmet Halil Akkuş, Bağcılar’da mobilyacılık yapmaktadır. 100 üyesi bulunan dernek, yüksek tahsil gören Karbasanlı 30 öğrenciye burs vermekte olup ayrıca Karbasan beldesinin gelişimi için gayret göstermektedir.

Haber ve Foto: Mehmet Çolak

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.