Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ KARAHALLILILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DAKİ KARAHALLILILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR

Karahallılar Vakfı’nca bu yıl 23. düzenlenen “Geleneksel Keşkek Pikniği” 30 Mayıs 2010 Pazar günü Yakacık-Aydos Ormanı piknik alanında yapıldı

Bu yıl sponsorluğunu Andak Grup’un yaptığı keşkek pikniğine katılan bine yakın Karahallılı hareket ve eğlence dolu bir hafta sonu geçirirken uzun süredir görmedikleri hemşehrileriyle görüşme ve sohbet imkanı buldular.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da piknikte ikram edilen yemeklere ait malzemelerin tamamına yakını Karahallı’dan temin edilirken yemekleri pişiren ustalar da Karahallı’dan özel olarak getirildi.

Karahallı’nın tanınmış düğün aşçılarından Ümmühan Gök ve Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Gündüz ile vakıf yönetim kurulu üyesi Münip Şevke’nin birlikte pişirdiği et kavurması ve keşkek davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Yemekler için Karahallı’dan özel olarak getirilen 60 kg keşkeklik,30 kg nohut, 10 kg tereyağı,10 litre zeytinyağı ve 10 kg salçanın yanı sıra 250 kg kuzu eti kullanıldı.

Saat 13.00 da yapılan yemek dağıtımı öncesi Karbasanlılar Derneği eski başkanı Asım Erdem tarafından okunan duanın ardından vakıf yönetim kurulu üyelerince sıraya giren piknikçilere yemek dağıtımı yapıldı. Yemek dağıtımından bir süre sonra bin kişiye şekilde hazırlanan irmik helvası ikram edildi.

Öğle yemeğinin ardından, bu güne özel olmak üzere Karahallı’dan getirilen MustafaTopçu ve ekip arkadaşlarının çalıp söylediği yerel türkülerden oluşan bir eğlence tertiplendi. Akşam saatlerinde sahneye çıkan vakıf yönetim kurulu üyesi udi Ali Topçu’nun uduyla verdiği mini konser ilgiyle izlendi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden pikniğin eğlence bölümünde piknik meydanında toplanan hemşerilerimiz saz ekibi eşliğinde yöresel oyunlar başta olmak üzere çeşitli oyunları oynayarak gönüllerince eğlenme imkanı buldular.Pikniğe Kimler Katıldı

Karahallı Belediye Başkanı Dr.Nihat Süzek ile encümen üyeleri Muammer Misilli ve Ahmet Çetin, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Saraç, Egebir Dernek Başkanı H.Reşit Öz,vakıf kurucu başkanı Prof.Dr. Servet Karahan,vakıf eski başkanlarından Mustafa Yıldırım,Esider Başkanı İlker Soysal, Uşaklılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri Selahattin Özkır, Zeki Şah ve Cengiz Yalçınlar,Dinarlılar Dernek Başkanı Av.Gökhan Otursun ve Karbasanlılar Dernek Başkanı Mehmet Halil Akkuş pikniğimizin davetlileri arasındaydı.

Bunun yanı sıra Tekirdağ’dan gelen Süleyman Canbaz, Bursa’dan gelen Yusuf Zora, Uşak’tan gelen Süleyman Çekiç, Karahallı’dan gelen Şerafettin Polat ile STV spor muhabiri Bekiköylü Kerim Saat ve Kanal D kameramanı Karbasanlı Taner Dursun pikniğimize katılanlar arasındaydı.

Bu yılki pikniğe katılanlar arasında en dikkat çeken isim Karahallı Belediye Başkanı Dr.Nihat Süzek ve belediye encümenleri oldu. Piknikçilerin masalarını gezerek onlarla görüşen Dr. Süzek ve ekibi hemşerilerimizden takdir topladı.Haber ve Foto: Mehmet Çolak.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.