Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ KARAHALLILI KADINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Gurbetteki Uşaklılar

İstanbul’daki Karahallılar Vakfı bünyesinde faaliyet yürüten Hanımlar Komisyonu, İstanbul’da yaşayan Karahallılı kadınları bir araya getirmek amacıyla kahvaltılı bir etkinlik düzenledi.

Kahvaltının ardından yöresel kıyafetler giyen kadınlar Karahallı usulü eğlence tertipleyerek memleket özlemi giderdiler.

 Söz konusu kahvaltı 12.12.2015 tarih sabah saatlerinde Karahallılar Vakfı’nın Merter’deki vakıf merkezinde düzenlendi. İstanbul’un değişik semtlerinde oturan kadınların katıldığı kahvaltıda 160 kişi bulunmaktaydı.

Kahvaltı öncesinde birer konuşma yapan Hanımlar Komisyonu Onursal Başkanı Op. Dr. Hatice Karahan ve Hanımlar Komisyonu Başkanı Fatma Mercan, yeni dönem faaliyetler konusunda bilgilendirmede bulunduktan sonra yakın dönemde yapılacak etkinlikler hakkında açıklamalar yaptı.

 Konuşmaların ardından başlayan açık büfe şeklinde düzenlenen kahvaltıda ayrıca Karahallı usulü bükme ve katmer ikramı yapıldı. Masraf ve giderlerini Hanımlar Komisyonu üyelerinin karşıladığı kahvaltı sonrasında katılımcılar küçük çapta bağışta bulunarak vakfa gelir getirilmesi sağlandı.

Kahvaltının bitiminden sonra yöresel kıyafetler giyen kadınlar Karahallı usulü bir eğlence tertipleyerek memleket özlemi giderdiler.

Karahallılar Vakfı:

1985 yılında İstanbul’da yaşayan Karahallılı iş adamlarının kurduğu Karahallılar Yardımlaşma Derneği 6 yıl faaliyet gösterdikten sonra 1991 yılında vakfa dönüştürülerek hizmete devam etti. Bu güne kadar iki bin Karahallılı öğrenciye burs veren Karahallılar Vakfı halen 173 üniversite öğrencisine aylık 130 Tl olmak üzere 8 ay boyunca toplam 179.920 TL burs vermektedir. Karahallılar Vakfı bu sayı ile İstanbul’da faaliyet gösteren 26 Egeli vakıf ve derneğin önündedir. İstanbul’da bir daire, Karahallı’da iki bina ve değerli üç büyük arsaya sahip olan Karahallılar Vakfı hayırseverlerin desteğiyle faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Haber Foto: Mehmet Çolak








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.