Uşak TV

İSTANBUL’DA UŞAK RÜZGARLARI ESİYOR

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DA UŞAK RÜZGARLARI ESİYOR

Uşak Valiliği himayelerinde ve Uşak Belediyesi’nin destekleriyle, Uşak Ticaret Odası ile İstanbul’da faaliyet gösteren Egebir Derneği, Uşaklılar Vakfı, Karahallılar Vakfı ve Uşaklılar Derneği’nin İstanbul’da müştereken düzenlediği “Uşak Tanıtım Günleri” 14 Mayıs 2010 Cuma günü yapılan görkemli bir törenle başladı.

14-15-16 ve 17 Mayıs 2010 tarihleri arasında dört gün süreyle Taksim Metro İstasyonu Sergi Salonu’nda devam edecek olan “Uşak Tanıtım Günleri Etkinlikleri”, Uşak Valisi, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Akarca,Uşak Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman, İşadamı Halil Gedik, Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan,Egebir Başkanı H.Reşit Öz ve Uşaklılar Vakfı Başkanı’nın müştereken açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Açılış töreni sonrası konferans salonunda toplanan davetliler ve İstanbul’da yaşayan Uşaklılar burada yapılan etkinliklerle adeta memleket hasretini giderdiler.

Sunuculuğunu Doğukan Uçar’ın yaptığı konferans salonundaki tanıtım bölümü, Uşaklı Türkücü Şükran Şah yönetiminde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Egebir başkanı H.Reşit Öz, Uşaklı vakıf ve dernekler adına Mehmet Turgut, İski Genel Müdürü Prof.Dr. Ahmet Demir,Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Akarca ve Uşak Valisi Özdemir Çakacak günün mana ve önemi konusunda birer konuşma yaptılar.Bu konuşmaların ardından Uşaklı şair-yazar Mustafa Akgün Uşak konulu bir şiir okurken, Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan Uşak türküleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra sahneye çıkan Uşaklı yerel sanatçı Mustafa Çobanoğlu ile türkücü Şükran Şah birlikte Uşak türküleri okudular. “Şadiyem, Çattılar Kazan Taşını, Uşaktır Bizim İlimiz ve Yağmur Yağar Şıpır Şıpır Buz Gibi adlı türkülerden oluşan mini konser davetlilerden büyük bir beğeni ve alkış topladı. Son bölümde sahneye çıkan Banaz-Yukarı Karacahisar köyü folklor ekibi oynadıkları yerel oyunlarla büyük alkış topladılar.

Açılış ve konferans sonrasında protokol ve davetliler için salonda yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Son olarak salondaki tüm standları gezen protokol, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Büyük çoğunluğu Uşak’tan gelen katılımcılara ilaveten Uşaklı ünlü Ressam Prof.Dr.Devrim Erbil tablolarıyla,Gedik Holding ve Anadolu Ulaşım açtığı tanıtım standlarıyla destek verdiler.

Açılış Töreninde Tanıdık ve Görebildiklerimiz.

İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Manisalı Hüsamettin Koçak, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akbal, Sivaslı Belediye Başkanı Dr.Zafer Küçükgöl,Uşak İl Kültür Müdürü Şerif Arıtürk, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Karahallılı Ömer Saraç,Ankara-Uşaklılar Dernek Başkanı Nuray Salıcı,Uşaklı profesörler İsmail Peker ve Hayati Develi,Hülya Gedik, Anadolu Ulaşım İstanbul Bölge Müdürü Saffet Miroğlu, C.Savcısı Muhittin Ayata,İstanbul Defterdar Yardımcıları Mustafa Ertaş ve Mustafa İlhan,Uşaklı sanatçı İkbal Kaynar ile Aydın, Manisa,Kütahya, Denizli,Afyon,Muğla, Çivril,Akhisar, Buldan,Şuhut,Dinar vakıf ve dernek başkanları görebildiklerimiz arasındaydı.

Uşaklılar Vakfı ve Karahallılar Vakfı yönetiminin tam kadro katıldığı açılış töreninde İstanbul’da yaşayan yüzlerce Uşaklı ve bazı Egeliler hazır bulundu.

 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.