Uşak TV

İSTANBUL’DA KARAHALLI DÜĞÜN YEMEKLERİ GECESİ

Gurbetteki Uşaklılar

Vakıf faaliyetleri ve düzenledikleri etkinlikler nedeniyle adından sıkça söz ettiren Karahallıllar Vakfı son olarak “Karahallı Düğün Yemekleri” adıyla bir etkinlik tertipledi.

Hanımlar Komisyonu tarafından; İstanbul’da yaşayan Karahallılıları bir araya getirmek ve Karahallı adetlerini yaşatmak ve vakfa gelir kazandırmak adına düzenlenen “Karahallı Düğün Yemekleri” etkinliği 06.04.2019 tarih akşamı Merter'deki vakıf merkezinde tertiplendi.

100 civarında Karahallılının katıldığı gecede; Egebir başkanı Hüseyin Reşit Öz, Uşaklılar Vakfı başkan yardımcısı Nafiz Çavdar, Karahallılar Vakfı kurucu başkanı Prof. Dr. Servet Karahan, eski vakıf başkanları Dr. Ercüment Bursalı, Ahmet Bursalı ve Bekir Sağsöz bulunmaktaydı.

Açılış konuşmasını Hanımlar Komisyonu başkanı Aysun Aysal ve Karahallılar Vakfı başkanı Şeref Özyurt’un yaptığı gecede davetlilere; pirinç çorbası, et kavurması, keşkek, turşu ve cendere tatlısından oluşan geleneksel düğün yemeği ikram edildi. İkram edilen düğün yemeklerinin yapımı ve masrafı Hanımlar Komisyonu üyelerince karşılanmıştır.


Yemeğin ardından sahneye çıkan Karahallılar Vakfı korosu Uşak türküleri ve TSM eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti.

Haber Foto: Mehmet Çolak


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.