Uşak TV

İSTANBUL’DA EGE RÜZGARI

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DA EGE RÜZGARI

İstanbul’da faaliyet gösteren Egeli vakıf ve derneklerin oluşturduğu kısa adı Egebir olan Egeliler Birliği Derneği’nin düzenlediği “Ege Gecesi” İstanbul’daki Egelileri bir araya getirdi.

 

 

21 Kasım 2009 tarih saat 19 ile 24 saatleri arasında Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye katılan bini aşkın Egeli, tiyatro oyunu ve konser izleyerek memleket hasreti giderdiler.

 

Sunuculuğunu İzmirli öğretmen Şefika Keskin’in yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapan Egebir Başkanı H.Reşit Öz, Egebir dernek faaliyetleri konusunda bilgiler verdi.

 

Açılış konuşmasının ardından yazar Turgut Özakman’ın aynı adlı eserinden sahneye konulanÇılgın Türkler adlı müzikal tiyatro oyunu sergilendi. Afyon Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği oyun davetliler tarafından ilgiyle izlenirken oyun sonunda ayakta alkışlandılar.

 

Gecenin final bölümünde TRT İzmir Radyosu sanatçısı Makbule Kaya bir konser verdi.

İki saat süreyle sahnede kalan Makbule Kaya, söylediği Ege türküleriyle seyircileri adeta coşturdu. Makbule Kaya’ya konseri sırasında Çağdaş Halk Dansları Topluluğu Ege oyunları oynayarak destek verdiler.

 

Konser sonrası kendi illerine yaptıkları maddi ve manevi desteklerden dolayı, Ahmet Nazif Zorlu, Orhan Yavuz, Bülent Arınç ve Halil Gedik’e birer plaket verildi.

 

Mazeretleri nedeniyle geceye katılamayan Zorlu’nun yerine plaketi Denizliler Vakfı Başkanı’na, Bülent Arınç yerine plaketi ağabeyi Prof.Dr. Ümit Doğan Arınç’a, Halil Gedik yerine plaketi kızı Hülya Gedik’e verildi.

Ayrıca geceye olan katkılarından dolayı sanatçı Makbule Kaya,Afyon Belediye Şehir Tiyatrosu yönetmeni Ali Çakalgöz ve Kırçiçeği Restaurant ortağı İhsan Bayer’e birer plaket verildi.

 

Plaket töreninin ardından Egebir üyesi vakıf ve dernek başkanlarının birlikte sahneye çıkarak Ege oyunları oynadılar.

 

Geceye katılan davetliler arasında; CHP Afyon Milletvekili Sacit Yıldız, Denizli Vali Yardımcısı, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı, İstanbul’da görev yapan çok sayıda Egeli bürokrat,Tınaztepe Belediye Başkanı Muharrem Koçyiğit, Afyon Üniversitesi’nden Prof.Dr. Gülay Güllü ile Manisalı Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç gibi şahsiyetler bulunmaktaydı.

Geceye katılamayan, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve AKP Bakırköy ilçe teşkilatının gönderdiği kutlama çelenkleri dikkat çekiyordu.

 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak



























 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.