Uşak TV

İSTANBUL’DA DENİZLİ TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

Gurbetteki Uşaklılar

İSTANBUL’DA DENİZLİ TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

İstanbul’da faaliyet gösteren Egeliler Birliği Derneği, Denizliler Vakfı, Çivrilliler Vakfı, Buldan ve Babadağlılar Derneği öncülüğünde Denizli Valilik ve Belediyesinin katkılarıyla İstanbul’da düzenlenen “Denizli Tanıtım Günleri” 10 Mayıs 2010 tarihinde görkemli bir açılışla başladı.

10-11-12 ve 13 Mayıs 2010 tarihleri arasında dört gün süreyle çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Denizli Tanıtım Günleri,10 Mayıs 2010 tarih saat 15.30 Galatasaray Lisesi önünde toplanan kortejin Taksim Meydanı’na kadar süren yürüyüşüyle başladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,ve Egebir Başkanı H.Reşit Öz ile vakıf-dernek başkanlarının katıldığı kortej Denizli ve Buldan halk oyunları ekibinin gösterisiyle İstiklal Caddesi’nden geçerek Taksim Meydanı’na kadar devam etti. İstiklal Caddesindeki bu gösteri ve yürüyüş İstanbullular tarafından büyük ilgi gördü.

Taksim Metro İstasyon girişinde bulunan sergi salonundaki etkinliğin ikinci bölümünde serginin açılış kurdelesi başta Denizli Valisi ve Denizli Belediye Başkanı olmak üzere topluca kesildi. Denizli’nin çeşitli ilçelerini temsil eden standların gezilmesinden sonra tanıtım günlerini tanıtıcı konuşmalar yapıldı.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Genel Meclis Başkanı Hüsamettin Koçak başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı tören sonrasında Buldan Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin sergilediği bir defile ve halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Denizli Tanıtım Günlerinin birinci günü standların gezilmesi ve çeşitli ikramların yapılmasıyla devam etti.

Haber ve Foto: Mehmet Çolak

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.