Uşak TV

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERİN YARISI BURSLU OKUYACAK

Gurbetteki Uşaklılar

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERİN YARISI BURSLU OKUYACAK

Türk kaynak sektörünün duayeni, ülkemizin önde gelen sanayicilerinden Halil Kaya Gedik öncülüğünde 1994’te kurulan Gedik Eğitim Vakfı, geçtiğimiz yıl açtığı Gedik Meslek Yüksekokulu’nun ardından, bu yıl Gedik Üniversitesi’ni Türk eğitim hayatına kazandırdı.

İstihdama yönelik program ve bölümleriyle dikkat çeken Gedik Üniversitesi, Türkiye’de sanayi ve iş dünyasında nitelikli personel ihtiyacının yaşandığı alanlara donanımlı mezunlar vermek üzere çalışmalarını yürütüyor. Teorik bilgiyi pratik eğitim ile pekiştirme imkanı sunan Gedik Üniversitesi, sanayi ve üretimle iç içe bir eğitim modeli sunuyor.

Pendik üniversiteli oldu

Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Akkuş, toplumla bütünleşik üniversite konseptinden yola çıkarak, Pendik Belediyesi ile birlikte yürüttükleri ortak çalışma sayesinde, bölgenin ihtiyacı olan iş sahalarına yönelik bölümleri üniversite içerisine almaya gayret gösterdiklerini söylüyor.

İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden Pendik’te tersaneler, Sabiha Gökçen Havaalanı, HABOM projesi, Organize Sanayi Bölgeleri, Savunma Sanayi Teknoparkı, yeni açılan beş yıldızlı oteller vs. gibi büyük işletmelerin ve yatırımların üniversite için büyük fırsat olduğunu belirten Prof. Dr. Nihat Akkuş “Özellikle teknoloji ve mühendislik alanlarında, sanayi sektörünün gereksinimlerini karşılayacak bir üniversite olacağız” diyor. 

Öğrencilerinin yarısı burslu okuyacak!

Gedik Üniversitesi yüksek burs ve bursluluk oranlarıyla imkanları kısıtlı ancak başarılı öğrencilerin de meslek sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Öğrencilerinin yarısını burs imkanından faydalandıracak olan Üniversite, öğrencilerinin %10’una tam, %40’ına %50 burs sağlayacak.

Bu yıl 1000 öğrenci alması planlanan Gedik Üniversitesi, Pendik Şeyhli Bölgesi’nde kampüsleşme çalışmalarını tamamladı. Bu yıl ilk yerleştirmelerde Spor Bilimleri Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yanı sıra Gedik Meslek Yüksekokulu’nda açılan 18 programa öğrenci alacak olan üniversite, uygulamalı eğitime ve İngilizce dil eğitimine büyük önem veriyor. 

Gedik Üniversitesi’nin ek yerleştirmelerde Mühendislik, Turizm, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne öğrenci alınması planlanıyor.

 

Gedik Meslek Yüksekokulu’nda açılacak programlar:

Kaynak Teknolojisi, Tahribatsız Muayene, Mekatronik, Makine, Endüstriyel Kalıpçılık, Metalürji, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Grafik Tasarım, Bilgisayar Programcılığı, Turizm Otel İşletmeciliği

 

Halil Kaya Gedik hakkında:

Türkiye’nin ilk uluslararası kaynak mühendislerinden Halil Kaya Gedik, 1953 Yıldız Makine Teknikerliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimine Almanya Staatliche Universitat Konstanz’da devam eden Halil Kaya Gedik, makine mühendisliği diploması almış, daha sonra Frankfurt’ta Alman Kaynak Cemiyeti DVS’den kaynak mühendisi olarak mezun olmuştur. Almanya’daki eğitimi süresince MAN fabrikasının çeşitli bölümlerinde çalışmıştır.

Halil Kaya Gedik, 1957 yılında Eskişehir Devlet Demiryolları Fabrikaları Kaynak Grubu’nda çalışma hayatına başlamıştır. Bu yıllarda Türkiye’nin ilk yerli arabası DEVRİM PROJESİ’nde görev almıştır. 1963 yılından itibaren özel sektörde kaynak alanında çalışmalarına devam etmiş ve sırasıyla elektrot, döküm, vana ve kaynak makineleri fabrikalarını kurmuştur. Halil Kaya Gedik, hassas döküm teknolojisini Türkiye’ye tanıtan kişi olarak Türkiye’nin bu sektördeki ilk fabrikasını açmıştır. 1983 yılında tüm firmalarını Holding çatısı altında toplayıp GEDİK HOLDİNG’i kurmuştur. 1991 yılında GEDİK Yatırım Menkul Değerler Firmasını kurarak hizmet sektörüne geçiş yapmıştır.

Türk kaynak sektörünün büyüyüp gelişmesinde öncü bir rol üstlenen Halil Kaya Gedik’in kaynak bilimi ve teknolojisi konusunda birçok yayınları ve tercüme kitapları bulunmaktadır. Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimini Türkiye’de yaygınlaştırmak ve büyük kitlelere ulaştırmak için büyük emek harcayan Halil Kaya Gedik, bu amaçla GEDİK Vakfı’nı (GEV) kurmuş ve on binlerce kişiye kaynak alanında çeşitli eğitim olanakları sağlamıştır.

Başarılı sanayici kimliği yanında uzun yıllardır eğitime ve toplumsal sorumluluk projelerine katkılarını sürdüren Halil Kaya Gedik, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüllere layık görülmüştür. 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirilmiştir. Halil Kaya Gedik aynı zamanda Uşak Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahiptir. 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.