Uşak TV

EGEBİR GENEL KURULUNDA EGE RÜZGARI ESTİ

Gurbetteki Uşaklılar

İstanbul’da faaliyet gösteren Egeli 30 vakıf ve derneğin bir araya gelerek oluşturdukları (Egebir) Egeliler Birliği Derneği’nin olağan genel kurulu yapıldı.

 İstanbul’da faaliyet gösteren Egeli 30 vakıf ve derneğin bir araya gelerek oluşturdukları (Egebir) Egeliler Birliği Derneği’nin olağan genel kurulu kahvaltı etkinliğiyle birlikte 24.01.2016 tarih sabahı İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi Pekom’da yapıldı.

 

Egebir genel kuruluna özel olarak katılan Uşaklı sanatçı Fatoş Kadıoğlu Ege türküleri ile renk kattı. Afyonkarahisarlılar Derneği “Afkayder” Akıncılar Zeybek Ekibi’nin muhteşem zeybek oyunları ve gösterileri de gönülleri okşadı.

 

Misafirlerle zeybek ekibinin birlikte oynadıkları çökertme ve harmandalı oyunları sayesinde Egeliler birlikte coştular.

 

500 davetlinin katıldığı kahvaltılı genel kurulda; Siirt eski Valisi (Çivrilli) Ahmet Aydın, ünlü spor yorumcusu Gürcan Bilgiç ile İstanbul’da yaşayan Egeliler bulunmaktaydı.

 

 Kahvaltı sonrasında Egeliler Birliği Derneği’nin olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimde eski başkan (Buldanlı) Hüseyin Reşit Öz yeniden başkan seçildi. Yeni dönemde daha etkin bir Egeliler Birliği için her alanda birlikte hareket etme kararı alındı.

 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak











 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.