Uşak TV

EGE ve UŞAK YÖRESEL LEZZETLERİ İSTANBUL’DA BEĞENİ TOPLUYOR

Gurbetteki Uşaklılar

EGE ve UŞAK YÖRESEL LEZZETLERİ İSTANBUL’DA BEĞENİ TOPLUYOR

Karahallılı tekstilci Hüsamettin Yıldırım’ın İstanbul tekstilinin merkezi Merter’de açtığı “Aldene Yöresel Lezzetler” adlı yöresel gıda market ve yöresel yemek salonu bölgedeki Egeliler kadar diğer vatandaşların da yoğun ilgisini görüyor. 2010 yılı Ocak ayında açılan “Aldene Yöresel Lezzetler” adlı işyerini ziyaret ederek firma sahibi Hüsamettin Yıldırım ile bir görüşme yaptık.

EGE BÖLGESİNİN TÜM LEZZETLERİ BURADA Tarhana, helva, ekmek Uşak’tan, keşkek Çivril’den, kuru fasulye Bulkaz’dan, un Karahallı’dan, bamya ve yaprak Çal’dan….

 

*Hüsamettin bey yöresel gıda fikri nasıl oluştu?

*Uzun yıllardır baba mesleğimiz olan tekstilcilik yapmaktayım. “Ayber Tekstil” adıyla bilinen firmamızın yanı sıra eşim ve çocuklarımla birlikte böylesine değişik bir işyeri açmaya karar verdik. Bu kararı almamıza dair bir diğer sebep ise tekstildeki durgunluğu aşmaktı. On sene kadar önce gene İstanbul’da buna benzer bir yöresel gıda satış mağazamız bulunmaktaydı. On yıl aradan sonra hemşerilerimle tekrar yöresel gıdada buluştuk.

*Gördüğümüz kadarıyla işyeri gıda satış noktası ve yemek salonu şeklinde düzenlenmiş. Şarküteri bölümünde neler satıyor ve sunuyorsunuz?

*İş yerimizin bir bölümünü şarküteri şeklinde düzenledik. Zeytin, peynir, yoğurt, helva, yağ, keşkek, reçel, kurutulmuş sebze, ekmek,sucuk,baklava kısacası aklınıza gelen tüm ürünler mevcut.

Satılan ürünlerimizi getirdiğimiz yerlere göre şöyle sıralayabilirim.

Uşak’tan; Tarhana, helva, pekmez, doğal ekmek, haşhaş ve susam sürtmesi Tavas’tan; baklava, Çal’dan; kuru bamya, salamura yaprak, Denizli’den; yoğurt, tereyağı,peynir, Çivril’den; keşkeklik, Bulkaz’dan kuru fasulye, Isparta’dan; gül reçeli,Aydın’dan; incir, biber ve patlıcan kurutması,Afyon’dan; sucuk, Çanakkale ve Balıkesir’den; zeytin, zeytinyağı ve çok çeşitli peynir.Kazdağlarından hakiki karakovan balı.Bunun yanı sıra Ege bölgesine ait ne kadar değişik ürün ve çeşit varsa hepsinden bulunduruyoruz. Kısacası Egeye ait ne varsa bizde mevcut.

*Yemek salonu bölümü hakkında neler anlatırsınız. Ne gibi seçenekler sunuyorsunuz?

*Yemek bölümümüz 60 kişilik oturuma sahiptir. Sabah saat 7’den akşam 19’a kadar olmak üzere hafta sonu dahil haftanın yedi günü açığız. Sabah erken işyerini açarak müşterilerimize çok zengin bir kahvaltı seçeneği sunuyoruz. Öğle saatlerinde ise yemek servisimiz başlamaktadır.

Kahvaltı seçeneğimiz içinde, dört çeşit bükme, katmer, muska, börek,çorba,sucuk, yumurta, tahin,haşhaş ve susam ezmesi, pekmez,bal,kaymak,peynir, zeytin çeşitlerimiz bulunmaktadır.

Özellikle cumartesi ve Pazar günleri sabah kahvaltısına hemşerilerimizden büyük ilgi var. Kahvaltı sonrası mekanda pişirdiğimiz yufka ve bükmelerden alarak evlerine götürüyorlar. Kahvaltımız başta hemşerilerimiz olmak üzere bölgedeki tüm insanların büyük beğenisini topluyor.

Yemek seçeneğimiz içinde, üç çeşit çorba,el mantısı,başta kuru fasulye olmak üzere çeşitli ev yemekleri bulunmaktadır.Bunun dışında haftada bir gün sadece Perşembe günleri Karahallı usulü düğün çorbası, et kavurması, keşkek ve irmik helvasından oluşan bir menü hazırlıyoruz. Bu özel menüye özellikle Uşaklı hemşerilerimiz büyük ilgi gösteriyor.

 *Müşteri profiliniz nedir?

*Başta Uşaklılar olmak üzere Egeli hemşerilerimiz ve Merter piyasasındaki işyerleri ağırlıklı müşterilerimizdir. Bunların dışında çok sayıda bürokrat ile çeşitli kurumlarda çalışan personelin yoğun bir talebi mevcut.

*Teşekkür ederiz.

 Röportaj ve Foto: Mehmet Çolak

 ALDENE YÖRESEL LEZZETLER

Fatih Caddesi, Poyrazlı Sokak No:39

Merter-İstanbul

(0212) 554 98 99- 544 98 36














YILDIRIM Ailesi



İTO Meclis Üyeleri Kahvaltıda

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.