Uşak TV

ÇİVRİLLİ SANATÇI ESERLERİNİ TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ’NDE SERGİLİYOR

Gurbetteki Uşaklılar

ÇİVRİLLİ SANATÇI ESERLERİNİ TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ’NDE SERGİLİYOR

Türkiye’nin en ünlü Nakkaş/İznik Çinileri Sanatçısı ve Uzman Restotatör’ü olarak bilinen ve dünyaca tanınan Çivrilli Güvenç Güven ve eşi Nursen Güven 30.sanat yılında eserlerini İstanbul-Sultanahmet meydanında bulunan Türk İslam Eserleri Müzesi’nde sergiliyor.

Türk sanatının en yüksek dönemi olan (Kanuni Sultan Süleyman-Mimar Sinan) 16.yüzyıl dönemindeki mükemmelliği hedefleyerek klasik ve özgün çalışmalar yapan Güvenç-Nursen Güven çiftinin 30 yıllık çalışmalarının sergilendiği “Mimar Sinan’nın İzinden” temalı 16.yüzyıl tarzı orijinal İznik Çinileri Sergisi’nin açılış kokteyli 28.07.2011 akşamı Türk İslam Eserleri Müzesi’nde yapıldı. Çalık Holdingin sponsorluğunda düzenlenen serginin açılışına sanatseverler ve iş çevresinden kişiler katılırken Egeli dostları da sanatçıları bu anlamlı günde yalnız bırakmadılar.

Çivrilliler Vakfı Başkanı Dr. Hüseyin Güngören, Manisalılar Dernek Başkanı Ahmet Dilik ile Uşaklılar Vakfı’nı temsilen Avukat Mesut Özkan ve Avukat Elvan Yılmaz’ın sanatçıları desteklemek adına katıldıkları sergi 31 Ağustos 2011 tarihine kadar açık kalacaktır.

Haber Foto: Mehmet Çolak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.