Uşak TV

AVRUPADAKİ UŞAKLILAR COŞTU

Gurbetteki Uşaklılar

AVRUPADAKİ UŞAKLILAR COŞTU

Avrupa Uşaklılar Gecesi Almanya’nın Duisburg şehrinde yapıldı.

Avrupa Uşaklılar Derneği’nin düzenlediği 4.Geleneksel Avrupa Uşaklılar Gecesi Dernek başkanı Birol Güvenç’in konuşması ve dernek başkan yardımcısı Ali Özkaya’nın okuduğu istiklal marşı ile başladı

4. Avrupa Uşaklılar Gecesi vesilesiyle Duisburg’ta bir araya gelen 800’ün üzerinde Uşaklıyı Türkiye’den gelen Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın yanı sıra T.C.Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı, ATİAD Başkanı Prof.Recep Keskin, Hürriyet Gazetesi Bölge Müdürü Tuncay Yıldırım, Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Ali Osman Doğan, Türk Öğretmenler Dernekleri Federasyonu Başkanı Sükrü Akarsu, Türk Alman Kültür Forumu Başkanı Osman Okkan, Duisburg Essen Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ahmet Ünalan ve EKİP Başkanı Yıldıray Cengiz yalnız bırakmadılar. Geceye Uşak’tan katılan yerel sanatçılar Naim Akbaş, Ufuk Çakır, Danimarka’dan gelen ve SHOWTV pop star da yarışan Gökhan Koç ve geceyi sunan sanatçı ve TV programcısı Tümen ve Uşak folklor gurubu geceye katılanları çoşturdular. Avrupa Uşaklılar Gecesi’nde sanatçı Güvenç’in Uşak motifli tabloları hayır amaçlı açık artırma usulü satıldı.

.

Şeref konuklarının selamlama konuşmalarının ve hediyeleşme bölümünün ardınan programın kültürel ve sanatsal kısmında 800’ün üzerinde Uşaklı eğlenceli saatler geçirdiler.

Gece ile ilgili Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ‘Bu geceye iştirak etmek için Uşak’tan geldik. Uşaklıların, anavatanın selamını getirdik’ dedi. Ali Erdoğan Avrupa’ya göçün 50.yılına değinerek kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğunu hatırlattı. Ali Erdoğan ‘Uşak insanı girişimcidir, her zaman ilklere imza atmaktadır. Bu özelliğini Avrupa’da da en iyi şekilde sergilemektedir’ dedi. Ali Erdoğan bir sonraki Uşaklılar Gecesi’nin Ağustos 2012 de Uşak’ta olmasını önermesi salonda büyük alkış topladı. 

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz yoğun ilgi ve alkışla izlenen konuşmasında Uşak’ın ilkler kenti olma özelliğinin altını çizdi ve kendisinin de Uşak’ın ilk kadın milletvekili olduğunu hatırlattı. Dilek Akagün Yılmaz “Uşak için hepimiz birlik ve beraberlik için çalışıyoruz. Bunu sadece Uşak ve Ankara bağlamında düşünmüyoruz. Aynı zamanda yurtdışındaki hemşehrilerimizin sorunlarıyla ilgili de projeler geliştiriyoruz’ dedi. Dilek Akagün Yılmaz ‘Avrupalı Uşaklıların sorunlarına tercüman olmak adına kapım her zaman sizlere açıktır” dedi.

Gecenin ilerleyen bölümlerinde söz alan T.C.Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ‘Kurtuluş savaşının örgütlendiği Kuva-i Milliye’nin Ege ilk örgütlendiği kent olan Uşaklıların ecdadı olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır’ dediği konuşmasında Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş tarihinin Uşak’ta yazıldığını anlattı.

Geceye katılamayan milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş’in tebrik mesajları okundu.

Konukların selamlama konuşmalarının ardından geceye katılan onur konuklarına Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın takdim ettiği hediyeler verildi.

Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland hediye olarak verilen dünyaca ünlü Uşak kilimini tanıdığını belirtti.

Gece folklor gösterileri, yerel sanatçıların sundukları programlarla coşkulu bir şekilde devam etti. Uşaklıların yoğun isteğine cevap veren Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz Uşaklı hemşehrileriyle Uşak’ın yerel Ege oyunlarını oynadı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.