Uşak TV

Yurtdışındaki Türk Hukukçuları YTB Türkiye’de Buluşturdu

Güncel

Yurtdışındaki Türk Hukukçuları YTB Türkiye’de Buluşturdu

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), tarafından her yıl düzenlenen Yurtdışı Hukukçular Buluşması’nın 7’incisi Ankara’da yapılan açılış programı ile başladı.
Yurtdışında yaşayan 33 Türk hukukçunun katıldığı programda yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların yaşadıkları ülke ve Türkiye bakımından karşılaştıkları hukuki sorunların tespiti ve çözümü konusunda pek çok konu ele alınacak.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Yurtdışı Hukukçular Buluşması 7’inci Uluslararası Hukuk Semineri Ankara’da yapılan açılış programı ile gerçekleştirildi. Yurtdışından 33 Türk hukukçuyu bir araya getiren programın açılışına YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Harun Mert, Adalet Bakanlığı AB Genel Müdürü Ömer Serdar Atabey, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç ve çok sayıda bürokrat katıldı.
HUKUKİ SORUNLAR İÇİN STRATEJİLER GELİŞTİRİLECEK
Programın açılışında konuşan YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, son dönemde yaşanan terör saldırılarını hatırlatarak sözlerine başladı. "Terörün zehirlemek ve esir almak istediği bir gündeme teslim olmayıp, hayatı ve ülke için yapılacak hizmetleri devam ettirmek teröre verilecek en büyük cevaptır" diyen Başkan Kudret Bülbül, Uluslararası Hukuk Semineri programı süresince önemli hukuki bilgi alışverişlerinin yapılacağını, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı hukuki sorunların çözümü için stratejiler geliştirileceğini belirtti.
AVRUPA’DAKİ TÜRKLERİN YÜZDE 71 DIŞLANMIŞLIK HİSSEDİYOR
Her türlü platformda yurtdışında yaşayan vatandaşların haklarını savunduklarını bildiren Başkan Kudret Bülbül, bu yıl ilk kez mali destek programları açıkladıkları ifade etti. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların yüzde 71’inin kendisini dışlanmış hissettiğini kaydeden Başkan Kudret Bülbül, mali destek programları çerçevesinde hazırlanan Ayrımcılıkla Mücadele Programını hatırlatarak, “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde maruz kaldığı herhangi bir ayrımcılıkta YTB’ye başvurabilirler. Sadece Türklere yönelik değil, göçmenlere yönelik de büyük bir ayrımcılık var. Türk vatandaşlarımız STK’lar ile ortak hareket ederek göçmenlerle birlikte bu başvuruları yapabilecekler” diye konuştu.
HUKUKEN YALNIZ KALMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
YTB’nin Türklerin yaşadıkları toplumlara etkin bir şekilde adapte ve entegre olması için "İşçiydin İşçi Kalma" ve "Herkes için Adalet" gibi sloganlar geliştirdiğini anlatan Başkan Kudret Bülbül, bu çerçevede yapılacak yeni faaliyetlerle Türklerin hukuken de yalnız kalmasının önüne geçileceğini ifade etti. 5 gün sürecek seminerde Yabancı Mahkeme Kararlarının Türkiye’de Tanınması ve Tenfizi, Uluslararası Adli İşbirliği, Sosyal Güvenlik Hukukunun Uluslararası Boyutu, Malvarlığına İlişkin Haklar ve Sorunlar, İnanç Özgürlüğü ve Ayrımcılık Özelinde İnsan Hakları konuları ele alınacak. Katılımcılar Ankara ve İstanbul’da devam edecek seminerde pek çok kamu görevlisi, diplomat ve hukukçu ile bir araya gelecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.