Uşak TV

Yunusemre’de İmar Takip Sistemi Devrede

Güncel

Yunusemre’de İmar Takip Sistemi Devrede

Yunusemre Belediyesi, inşaat ruhsatı başvurularının Yunusemre Belediyesi web sitesi üzerinden takip edilmesine ilişkin İmar Takip Programını devreye geçirdi.
Yaptığı birçok yenilik ile adından sıkça söz ettiren Yunusemre Belediyesi, inşaat ruhsatı başvurularının web sitesi üzerinden takip edilmesini ve vatandaşların kolaylığını sağlayan İmar Takip Programını kurdu.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, mevcut sistemde belediyeye yapılan inşaat ruhsatı başvurularının proje muhatapları tarafından şahsen takip edildiğini belirterek, “Şahsen proje muhataplarına bilgi verilmektedir. Fakat ‘İmar Takip Programı’ proje muhataplarının daha kısa zaman içerisinde bilgi sahibi olma fırsatı tanırken, hem zaman kayıplarının hem de belediyedeki yoğunluğun azaltılması amaçlandı.” dedi.
Başkan Yardımcısı Mercül, imar takip sisteminin faydalı bir sistem olduğunun altını çizerek, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat birimine, yeni inşaat, tadilat ve yenileme ruhsatı adı altında yapılan inşaat ruhsatı başvurularının, kent sakinleri tarafından hangi aşamada olduğunun ivedilikle öğrenebilmesi ve bilgi paylaşımı amacı ile oluşturulan ‘İmar Takip Programı’ ile referans numarası, başvuru tarih sayısı, mal sahibi, yapı denetim firması, müteahhidi, durumu ve ada parsel gibi bilgilerle arama yapılabilmektedir. Arama sonucunda bilgisini almak istenilen ruhsatın hangi aşamada olduğunu, belge eksikliği varsa hangi belgenin eksik olduğu, projelerinde eksiklik varsa bu eksikliklerin neler olduğunu, projeler onaylandığı takdirde onay tarihi bilgilerini rahatlıkla görüp takip edebileceğimiz bir sistemdir.” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.