Uşak TV

Yozgat’ta Kurbanlıklar Satışa Çıktı

Güncel

Yozgat’ta Kurbanlıklar Satışa Çıktı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ta kurbanlık hayvanlar pazarda yerini almaya başladı.
Yozgat’ta besiciler kurbanlık için besledikleri hayvanları pazarda satışa sundu. Besiciler fiyatların geçen yılki fiyatlarla aynı ve fiyatların düşük olduğundan, kurban kesecek vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınıyor. Pazarda büyükbaş hayvanların fiyatı 2 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değişirken, küçükbaş hayvanların fiyatları ise 400 ile 800 arasında alıcı buluyor. Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, fiyatların geçen yılki fiyatlarla hemen hemen aynı olduğunu belirterek, “Vatandaşın tedirgin olmasına gerek yok. Kasaplara verilen fiyattan hayvan veriliyor, çok hayvan var. Kurbanlıkta bir sıkıntı yok” dedi.
Terör olaylarından dolayı doğu ve güneydoğudaki besicilerin hayvanlarını sevk edemediği ve fiyatların yükseldiği şeklindeki söylentilerin çok yanlış olduğunu ifade eden Açıkgöz, “Doğudaki insanlarımızın da rahatlıkla hayvanlarını sevk edip satması gerekir. Doğuda bizim memleketimiz, batı da bizim memleketimiz. Doğunun insanı da rızık için çalışıyor, o insanlarda memleketin her yerinde hayvanını satması lazım. Onlara tepkiyi gösteren vatandaşları ayıplıyorum, o insanlarda bizim insanımız, oradaki insanların hepsi PKK’lı değil. Oradaki insanlarda rızkı için çalışıyor. Doğunun hayvanı da satılacak, aksi halde ithal mal girer ülkemize. Türkiye’nin parası Türkiye’de kalması gerekir. Ben hassasiyetle vatandaşlarımızdan insan ayırt etmeden alışverişini yapması gerekir. O insanlara bu şekilde tepkili davranırsak onların da ocakları batar, onlarda bizim gibi bir yıldır hayvanını besliyor, mücadele veriyor. Biz nasıl satış yapıyorsak, onlarında satması lazım insanları ayırmamamız gerekiyor” diye konuştu.
Hacı Ali Selvi isimli besici de pazarda hayvanları satışa sunduklarını belirterek, “Müşteriler gelip fiyat soruyor ve pahalı buluyor. Biz ise maliyetinin altında satamıyoruz. Yem pahalı, saman pahalı, çoban bulamıyoruz. Girdiler çok yüksek bu sebeple fiyatlarda ona göre değişiyor” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.