Uşak TV

Yozgat’ta Anız Yakan 8 Çiftçi Cezalandırıldı

Güncel

Yozgat’ta Anız Yakan 8 Çiftçi Cezalandırıldı

Hububat hasadından sonrası yakılması yasak olmasına rağmen yakılan anızlar yakılırken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri anız yaktığı tespit edilen 8 kişiye bin 665 lira idari para cezası verdi.
Toprağa verdiği zarar ve üründe verimi düşürmesi sebebiyle anız yakılması yasaklanırken, bazı çiftçiler, yasağa aldırmadan tarlada kalan anızı yakarak yok etmeyi sürdürüyor. Bu yıl içerisinde Yozgat’ta hasat sonrası anız yaktığı tespit edilen 8 çiftçiye bin 665 lira idari para cezası verildi. Anız yakanlara dekar başına 38,71 TL para cezası uygulanırken, yakılan anızın orman ve yerleşim yerlerine yakın olması halinde cezalar 5 kat arttırılıyor.
Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, ülkemizde yasalara göre anız yakmanın yasak olduğunu söyledi. Tamer, “Anız yakımı ile ilgili vatandaşların başvurusu veya jandarmanın kontrollerinde anız yakılması tespit edilmesi durumunda jandarma bu durumu bize tutanakla bildiriyor. Biz bu tutanakları inceliyoruz anız yakan kişinin de kimliği tespit edilmişse arazi sahibine idari yaptırım kararı uyguluyoruz”dedi. Anız yakımın da dekar başına 38 lira 71 kuruş idari para cezası kesildiğini belirten Tamer, “ 2015 yılı içerisinde ilimizde 16 vaka tespit edilmiş bunların 8’ine idari yaptırım uygulanmıştır. Toplam 62 dekar arazi yangını tutanakla tespit edildi ve bin 665 TL’de idari yaptırım kararı uyguladık . Çiftçilerimiz bunun bilincinde olsun anız yaktığı tespit edilmesi durumunda mutlaka cezai işlem uygulanacaktır. Çiftçilerimizin dikkatli olmalarını öneriyorum” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.