Uşak TV

Yıldırım’da “Yeşil” Seferberlik

Güncel

Yıldırım’da “Yeşil” Seferberlik

‘Yeşil Yıldırım’ hedefiyle çalışan Yıldırım Belediyesi, Ihlamur Parkı’nı da ilçeye kazandırdı.
Yıldırım Belediyesi, mevcut parkların bakım - onarım çalışmalarının yanı sıra ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırarak vatandaşların nefes almalarını sağlıyor. Bin 582 metrekare yeşil alan ve toplam 2 bin 580 metrekare sosyal alana sahip, içinde çocuklar için oyun grubu, yetişkinler için spor aletleri ile spor, yürüme ve dinlenme alanları bulunan Ihlamur Parkı törenle hizmete açıldı. Vatan Mahallesi’ndeki parkın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm hamlesiyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizde yaşayan insanlarımızın refah seviyesini yükseltecek hizmetlere öncelik verdik. Attığımız her adımda ‘önce insan’ diyerek insancıl belediyecilik anlayışıyla Yıldırım’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de hizmete açtığımız Ihlamur Parkı ile de bu anlayışımızı devam ettiriyoruz. Şehirlerin yaşam kalitesini artıran en önemli kriterlerden birisi spor ve yeşil alanların fazla olmasıdır” dedi.
Yıldırım’ı geleceğe taşımak adına yapılan çalışmaları sadece alt yapı ve üst yapı olarak ele almadıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İlçemizi inşa ederken 69 mahallemizde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Birbirine entegre olan sosyal donatı alanlarını insan mekan ilişkisi içerisinde düşünerek uyguluyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselterek, sosyal ve kültürel alanda nefes almalarını sağlamaktır” diye konuştu.
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Vatan Mahallesi’ne kazandırılan Ihlamur Parkı’nın bölgeye artı bir değer katacağını belirterek, başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun da ilçeye kazandırdığı sosyal donatı alanlarıyla ilçenin kalkınmasını hızlandıran Başkan Edebali’nin Yıldırım’ı tekrar ‘yeşil’ kimliğine kavuşturduğunu söyledi.
Konuşmaların protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelasını kesen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, parkta oyun oynayan çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.