Uşak TV

Yeşilyurt Belediyesi Bisiklet Yolu Uygulaması Başlattı

Güncel

Yeşilyurt Belediyesi Bisiklet Yolu Uygulaması Başlattı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, modern kentlerin ulaşım planlamalarında ayrı bir öneme sahip Bisiklet Yolu Projesi’ni alt yapısı uygun sokaklara yapmaya başladı. Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki bazı sokaklar bisiklet yoluna kavuştu.
Malatya’da bisiklet kullanımını kısıtlayan alt yapı yetersizliği ve bağımsız bisiklet yolu eksikliğini göz önünde bulunduran Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bizzat takip ettiği proje ile ilk bağımsız bisiklet yolu uygulamasını Fahri Kayahan Bulvarı’nda gerçekleştirdi. Yeşilyurt sokaklarında ilk kez uygulaması gerçekleştirilen bisiklet yolunda mavi renk kullanıldı. Gerçekleştirilen bu farklı uygulama ile trafik güvenliğini arttırmak amacıyla bisiklet yolunun dikkat çekici ve uyarıcı olması sağlandı. Belediye Başkanı Polat, beraberinde Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Mehmet Çınar, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte devam eden bisiklet yolu çalışmalarını yerinde inceledi.
Bağımsız bisiklet yolu projesini ilk kez Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki bazı caddelerde uyguladıklarını ifade eden Başkan Polat, “Malatya’da bisiklet kullanan vatandaş sayısı oldukça fazla, hizmet sınırlarımız içerisindeki cadde ve sokaklarda bisiklet kullanan vatandaşların rahatlıkla gezecekleri yollar yapıyoruz. İlk olarak Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki alt yapısı uygun caddelerde bu uygulamayı hayata geçirdik. İlçenin estetik yapısına olumlu kazanımlar sağlayacak olan proje içerisinde yayaların kullanacağı kaldırımlar, bisiklet yolu ve araç yolu ayrı ayrı planlandı ve buna göre de çalışmalar sürüyor. Ekiplerimizin projeye bağlı olarak sürdürdükleri çalışmalar neticesinde çok güzel bir görüntü ortaya çıktı. Vatandaşlarımız yapılan yolda gönül rahatlığıyla bisiklet kullanabilecekler, halkımızdan da çok güzel tepkiler alıyoruz. Yollarımız birbirini bütünleyen, araç ve bisiklet akışının düzgün bir şekilde yapılmasına imkan tanıyacak şekilde projelendirildi. Mahalle halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
İnceleme ziyareti esnasında bisiklet süren çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Polat, “Sizin daha güzel ve sağlıklı ortamlarda yaşamanız için yaptığımız bu yollara sahip çıkmanızı ve en iyi şekilde kullanmanızı istiyoruz” dedi.
Çocuklar da Başkan Polat’a bisiklet yolu için teşekkür ettiler. Bisiklet Yolu Projesi’nin altyapısı müsait olan diğer cadde ve sokaklara da uygulanacağını söyleyen Başkan Polat, Fahri Kayahan Bulvarı ara sokak ve caddelerde devam eden kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Kaldırım çalışmalarına ilişkin projeleri inceleyen Başkan Polat, inceleme gezisi sırasında tespit edilen eksiklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.