Uşak TV

Yenişehir Belediyesi Kurban Satış Ve Kesim Yerlerini Hazırladı

Güncel

Yenişehir Belediyesi Kurban Satış Ve Kesim Yerlerini Hazırladı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla 12 kurban kesim merkezi ve 1 kurban satış noktası hazırladı.
Yenişehir Belediyesi, Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurban kesim alanları ile ilgili olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurban Bayramı süresince kurban kesim merkezlerinde görev yapacak kasaplar belirlenirken, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yolu ile görevli kasaplara kestirmelerine yardımcı olmak amacı ile farklı mahallelerde 12 kurban kesim yeri oluşturuldu. Deniz Mahallesi Kocavilayet dolmuş durağı yanı da hem kurban satış alanı hem de kurban kesim alanı olarak belirlendi.
Yenişehir Belediyesi tarafından görevlendirilen kasaplar küçükbaş kurban kesiminden 30 TL, büyükbaş kurban kesiminden 200 TL kesim ücreti alacaklar. Kurbanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar ise kurban kesim merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.
Ayrıca Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce, açıkta, cadde ve sokaklarda kurban kesiminin kesinlikle yasak olduğu, Kurban Bayramı süresince yapılan denetimlerde aykırı hareket edenlere idari para cezası verileceği belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.