Uşak TV

Yenimahalle’de Çöp Konteynerleri Yenileniyor

Güncel

Yenimahalle’de Çöp Konteynerleri Yenileniyor

Yenimahalle Belediyesi, yer altı çöp konteyner uygulamasının ardından şimdi de yer üstü çöp konteynerlerini yeniliyor.
Yer altı çöp konteyner uygulamasını hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke imza atan Yenimahalle Belediyesi, şimdi de yer üstü çöp konteynerlerini yeniliyor. Daha sağlıklı, estetik, dayanıklı ve hijyenik olan yeni yer üstü çöp konteynerleri ilçenin farklı noktalarındaki yerini almaya başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran’la birlikte yeni çöp konteynerleri hakkında bilgiler alarak, “Yer altı çöp konteyneri çalışmalarımızla diğer belediyelere örnek olduk ve ilçemizi etrafa saçılan çöplerden ve görüntü kirliliğinden kurtardık. Şimdi de yer üstü çöp konteynerlerimizi yeniliyoruz. Gerek görüntüsü gerekse de özellikleriyle oldukça kullanışlı olan bu konteynerler, yakında tüm bölgelerimizdeki yerini alacak. Yenimahalle, Ankara’nın en temiz ilçelerinden biri olmaya devam edecek” dedi.
İlk etapta Yenibatı, Uğur Mumcu, İlkyerleşim mahallelerine konulacak konteynerler, çöplerden akan suları ve kötü kokuları dışarıya sızdırmayacak. Estetik görüntüsüyle de dikkat çeken konteynerler, belediye ekiplerince düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilecek.
Öte yandan 2011 yılından beri devam eden yeraltı çöp konteyneri çalışmalarına da durmaksızın devam eden belediye, 5 ton çöpü haznesinde barındırabilen, kokunun dışarı çıkmasını engelleyerek içeriye hapseden bin 370 adet yeraltı çöp konteyneri ile vatandaşa hizmet veriyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.