Uşak TV

Yalım: “Cumhuriyeti Armağan Eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özkan Yalım mesajında: Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında rahmet ve şükranla anıyoruz. 

Türk milleti binlerce yıllık tarihi boyunca nice büyük imparatorluklar kurmuş, bağrından nice dehalar ve liderler çıkarmıştır. İşte bu liderlerden biri de milletimizin üstünde kara bulutların gezindiği ya istiklâlin ya da ölümün söz konusu olduğu bir dönemde, bir milleti derleyip toparlayan, açtığı yolla ona bağımsız ve yepyeni bir Cumhuriyetİ armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 

Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak, dünyanın en güçlü, refah seviyesi yüksek ülkeleri arasına girme yolunda çok önemli mesafeler almış, birçok ülkeye model gösterilen bir konuma gelmiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.