Uşak TV

VEDAŞ’tan Şebeke Yenileme Çalışmaları

Güncel

VEDAŞ’tan Şebeke Yenileme Çalışmaları

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), kent estetiğine katkıda bulunulacak ve eski şebekelerden kaynaklanan arızalarda minimize edilmesi planlanan çalışmalar kapsamında 2 Nisan Maraş, Sıhke ve Milli Egemenlik caddelerinde ve bazı ara sokaklarda havai hatlar yer altına alınıyor.
Van’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte büyükşehire uygun elektrik şebekesine kavuşturulmasına yönelik olarak planlanan yatırım çalışmaları devam edior. Bu planlamalar çerçevesinde Van merkezde kapsamlı bir şebeke yenileme çalışması yapan VEDAŞ, çağın gereklerinin Van’a kazandırılması amaçlanıyor. Yapılan çalışmaların bitmesinin ardından birçok merkezde havai hatlar yer altına alınarak büyükşehir olan Van’ın kent estetiğine katkıda bulunulacak ve eski şebekelerden kaynaklanan arızalarda minimize edilmiş olacakr. Devam eden çalışmalar kapsamında; 2 Nisan Maraş, Sıhke ve Milli Egemenlik caddesinde (Kültür Sarayı ve Civarı) ve bazı ara sokaklarda havai hatlar yer altına alınıyor.
Depremden zarar gören trafo binaları çağın gereklerine uygun olarak yeniden tesis ediliyor. Sadece şehir merkezinde 500’e yakın trafo yenisi ile değiştirilirken trafoların değiştirilmesi ile beraber trafo kaynaklı arızalar minimize ediliyor. İmar planına göre belediye veya karayolları tarafından yapılan yol genişleme çalışmaları sonucundayolda kalan direklerin yerleri de değiştiriliyor.
8 YÜKLENİCİ FİRMA VE 350 KİŞİLİK EKİP
VEDAŞ yetkilileri, “Çalışmaların ivedilikle bitirilmesi ve halkın daha sağlıklı bir elektrik dağıtım şebekesine kavuşturulması amacıyla yatırım çalışmalarımız 8 yüklenici firma, 300 saha ve 50 teknik personelle yürütülmektedir. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen çalışmalara UKOME ve AYKOME tarafından destek veriliyor. Şirketin özelleştirilmesi sonrasında hazırlanan planlar ve programların sonucu olarak uygulanmakta olunan projelerin 2015 yaz dönemi yatırım programına alınan şebeke yenileme ve onarım çalışmaları sırasında gerçekleştirilmekte olan programlı elektrik kesintileri için halkımızdan ve esnafımızdan anlayış beklemekteyiz. Söz konusu kesintiler, programlı kesinti olup tamamen uygulanmakta olan projelerin hayata geçirilmesine ve Van’ın çağdaş elektrik dağıtım alt yapısına kavuşturulmasına ve daha sağlıklı ve kesintisiz enerjiye kavuşturulmasına yöneliktir. 30-40 yıllık şebekelerin değiştirilmesi ve çağın gereklerine uygun elektrik dağıtım şebekesine kavuşturulması için şirketimizin çalışmaları yaz süresince devam edecek olup en kısa sürede bitirilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdiler.
Çalışmaların yapıldığı muhitteki esnaflar ise elektrik şebekelerinin yer altına alınmasının hem sık sık elektrik kesintilerinin önüne geçeceğini, hem de kent estetiği açısından faydalı bulduklarını dile getirdiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.