Uşak TV

Van’da Servis Şoförlerine Seminer

Güncel

Van’da Servis Şoförlerine Seminer

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü 2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine seminer verdi.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Seven, Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürolar Amiri Mustafa Kula, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’ndan Erdal Ortasaç, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras ve servis şoförleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Emin Tuğrul, Van Emniyet Müdürlüğü’nün halka en iyi hizmeti verebilme çabaları içerisinde olduğunu belirtti. Tuğrul; “Güven içerisinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı evlerinden okula, okuldan da evlerine güvenle götürmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Aracımıza her binen çocuk bizim çocuğumuzdur. Her çocuğun canı bizim kendi çocuğumuzun canı kadar kıymetlidir. Çünkü onlar bize emanet ediliyor. İşte bu emanetlere en iyi hizmetleri verme çabası içerisinde olan başta Van şehri olmak üzere siz değerli esnafıma yeni çalışma hayatınızda başarılar dilerken, çocuklarınızla birlikte kazasız belasız, bir yıl geçiririz. Yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetlere Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Seven, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yeni eğitim ve öğretim yılı için tedbirler ve hazırlıkları yapacaklarını belirtti. Toplu Servis Yönetmeliği’ndeki mevzuat başta olmak üzere önemli konular hakkında bilgiler vereceklerini anlatan Seven, “Okul servis taşımacılığı bildiğiniz gibi ülkemizde çok hassasiyet gösterilen bir konu. Çünkü küçük yaşta çocuklar taşınıyor. Normal bir kaza tabi ki önemli, ama sene içerisinde herhangi bir okul servisinin kaza olayına girmesi o konudaki sıcak duyarlılığı arttırmaktadır. Bunların yaşanmaması için hem vicdani hem de görev sorumluluğumuz var. Bunların yaşanmaması için neler yapabiliriz onları konuşacağız. İnşallah kazasız belasız bir yıl geçiririz. Bizim amacımız burada bir işi herhangi bir sıkıntı olmadan nasıl yapabiliriz. Şu kadar para cezası keselim gibi bir niyetimiz yok. Bu yönetmelik Türkiye genelinde uygulanan bir yönetmelik. Özelde sıkıntılarınız olabilir birlikte çözmeye çalışırız. Ama sizinde bizlerin bahsettiği konulara duyarlılık göstermenizdir. Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Kurban Bayramınız da mübarek olsun” ifadelerini kullandı.
Toplantı Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürolar Amiri Mustafa Kula’nın slayt sunum eşliğinde servis şoförlerini yeni mevzuat hakkında bilgilendirmesi ile sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.