Uşak TV

VALİ YAPMAYIN DEDİ, FİRMA YAPACAĞIZ DEDİ AMA UŞAK TARIM FUARI İPTAL EDİLDİ

Güncel

6. Sı düzenlenecek olan Uşak Tarım ve Hayvancılık fuarına Korona tedbirleri kapsamında iptal edildi.

 Vali Funda Kocabıyık korona nedeniyle fuarı riskli görerek iptal edilmesini istedi ancak fuar yetkilileri Ticaret bakanlığından izinlerini aldıklarını ve fuarda her türlü sağlık ve hijyen kurallarına uyarak fuarı düzenleyeceklerini söylediler. Ama sonunda Vali’nin dediği oldu ve fuar iptal edildi.

Tüm Dünya Türkiye ve Uşak Korona Virüs nedeniyle adeta kırılıyor. Uşak’ta günlük 50 civarında pozitif vaka çıkıyor. Koronavirüs nedeniyle can kaybı ise 60’ı geçti. Toplam hasta sayısı ise 2400’ü geçti. Hal böyle olunca ili yönetenler endişe içindeler ve Koronavirüs’ün daha fazla yayılmasını engellemek için büyük çaba içindeler. Bu nedenle Vali Funda Kocabıyık’da Tarım ve Hayvancılık Fuarını Düzenleyen firmadan fuarı iptal etmesini ya da ertelemesini istedi. Diğer il ve ilçelerden de katılımcıların gelecek olması özellikle Gediz, Simav, ev Afyon dan da katılımların olacak olması ve buralarda koronavirüs’ün yaygın olması Vali Funda Kocabıyık’ın endişenlendirdiği belirtiliyor.

Fuar için gerekli izinleri aylar öncesinden aldıklarını ve fuarı düzenlemezlerse cezai yaptırım ile karşılaşacaklarını iddia eden fuar yetkilileri ise her türlü hijyen ve sağlık kurallarına uyacaklarını sosyal mesafeye dikkat edeceklerini ve bu konuda katılımcı firmaları da bilgilendirdiklerini belirterek fuarı düzenleyeceklerini belirttiler.

Fuarı düzenleyen GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan fuar girişinde ziyaretçilerin ateşlerinin ölçüleceğini, fuara sosyal mesafeye dikkat edilerek ziyaretçi alınacağını belirterek stantlar arasındaki koridorların genişliğinin de 3 metre olacağını söyledi.

VALİ ENDİŞENELDİ KURULU TOPLAYIP FUARI İPTAL ETTİ

Vali Funda Kocabıyık fuar firması fuarı yapma konusunda ısrar edince il hıfzı sıhha kurulunu toplayarak korona tedbirleri kapsamında Fuar, konser, açılış vb. her türlü toplu etkinliklerin yasaklanmasına, karar verdi.

Bu karardan sonra Uşak tarım ve hayvancılık fuarı iptal edilmiş oldu.

Yorumlar (1)

UŞAKLI 4 Yıl Önce

BÜTÜN MİLLET HASTA NE FUARI ALLAH AŞKINA ALLAH RAZI OLSUN VALİ MİZDEN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.