Uşak TV

VALİ VAN`DAN GELEN DEPREMZEDELERLE

Güncel

VALİ VAN`DAN GELEN DEPREMZEDELERLE

Vali Özdemir Çakacak Van'da yaşanan depremin ardından Türkiye'nin çeşitli illerindeki kamu kurumlarına ait sosyal tesislere yerleştirilen ve bu kapsamda Uşak Öğretmenevi'nde misafir edilen aileleri ziyarete etti.

Uşak'ta 15 aile olmak üzere 73 kişinin çeşitli kurumlara ait tesislerde misafir edildiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak ailelerin yaşadığı sıkıntıları unutmaları için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini kaydetti.

Ziyarette ailelerin sorunlarını dinleyen Vali Özdemir Çakacak, Van’da meydana gelen depremin Türk halkını derinden yaraladığını ifade ederek “Millet olarak böyle günlerde elimizden gelen yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Bu milletimizin hassasiyetini ortaya koyuyor. Acılar paylaşıldıkça azalır. Uşak halkı da Vanlı kardeşlerinin acısını paylaşıyor, elinden gelen desteği vermeye çalışıyor. Millet olarak, Uşak halkı olarak, Vanlı hemşerilerimize baş sağlığı dileklerimize iletiyor, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında aileler ile yakından ilgilenen Vali Özdemir Çakacak çocukların eğitim durumlarında her hangi bir aksamanın yaşanmadığını belirterek “İlimizde kalan 15 ailenin eğitim çağında olan çocuklarından 18’i ilköğretim, 1’i ortaöğretim ve 2’si de üniversiteye hazırlık olmak üzere 21 öğrencinin eğitimleri devam etmektedir. Ayrıca anaokulu çağında olan çocuklarımızı da anaokullarına göndereceğiz. Bunun yanı sıra misafir ev hanımlarımıza yönelik İş Kur ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Dikiş Makinesi Operatörlüğü kursu açılacak. Bu kursta eğitim gören hanımlarımıza günlük 15 TL ücret ödeyerek hem ekonomik olarak destekleyeceğiz hem de hanımlarımızın bir meslek sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.