Uşak TV

Vali Tuna’dan Ziraat Odası Başkanlarına Ziyaret

Güncel

Vali Tuna’dan Ziraat Odası Başkanlarına Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’i, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan’ı ve ilçe ziraat odası başkanlarını ziyaret etti.
Eskişehir çiftçisini temsil eden Ziraat Odası başkanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, Eskişehir’in ülkenin kalkınma açısından en hızlı gelişen illerinden birisi olduğunu belirtti. Tarımsal üretim ve teknoloji açısından Eskişehir’i gelişmiş bir il olarak nitelendiren Vali Tuna, kentin hayvancılık açısından da bölgede söz sahibi olduğunu bildirdi. Gelişen teknolojiyle birlikte tarımda modern araçların kullanıldığını aktaran Vali Tuna, Eskişehir’de yoğun olarak meyve ve sebze üretimi yapıldığını hatırlattı. Sanayi alanında olduğu gibi; tarımda ve hayvancılıkta üretilen katma değerin ilin kalkınmasındaki önemine değinen Vali Tuna, "Biz bu ülke insanı olarak, ortak değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bizler, toplumsal dayanışma içerisinde olursak bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz" diye konuştu.
"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞMAN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen Vali Tuna, ziyaret esnasında bir konuşma yaptı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna şu ifadelere yer verdi;
"Bölge olarak sıkıntılı bir coğrafyadayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır terörle mücadele ediyor. Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda bizi birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Biz; din, dil, ırk, mezhep farklılığı gözetmeyen insanlardan oluşan bir ülkeyi temsil ediyoruz. Terör artık dünyada kullanılan bir araç haline geldi. Terörün nihai hedefi, toplumu kaosa sürükleyip ülke yönetimine karşı insanları kışkırtmaktır. Türk insanı böyle oyunlara gelmez. Bizim bin yıllık süren kardeşliğimiz, göstereceğimiz sabır ve sükunet sayesinde daha da güçlendirecektir.”
"ESKİŞEHİR’DE İNSANLAR BİRBİRLERİNE SEVGİ İLE BAKIYOR"
Devletin her zaman çiftçinin yanında olduğunu bildiren Vali Tuna, bu bağlamda valilik olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Vali Tuna, Eskişehir’in huzurlu bir şehir olduğunu ve insanların birbirine sevgiyle baktığını sözlerinin sonuna ekledi.
Vali Tuna’nın yapmış olduğu ziyaretin kendilerini memnun ettiğini aktaran Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen de, üreticilerin sorunlarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise, Eskişehir çiftçisini kalkındırmak için daha çok destek verilmesini istedi.
İlçe Ziraat Odası başkanlarının istek ve temennilerini tek tek not alan Vali Tuna, kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı heyete teşekkür etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.