Uşak TV

VALİ OKUR BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Güncel

Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak´ta görev yapan yerel basın mensupları ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 Sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla buluşan ve basın mensuplarıyla tek tek tanışan Vali Okur basın mensuplarına katılımlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Has Bahçe Polis Evi´nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Okur, kentin sorunlarının çözümünde ve ilimizin layıkıyla tanıtılması noktasında basın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirterek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma haklarının sağlanmasının önemine değindi.
Herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile görev yapacağını vurgulayan Vali Okur, “Kendimizi vatandaşın yerine koyduğumuzda kendimiz nasıl bir hizmet almak istiyorsak, kamu kurum ve kuruluşlarda nasıl karşılanmak istiyorsak öyle bir hizmet anlayışını hakim kılmak istiyorum. Devletin kapısına gelen kimse mutlaka bir muhatap bulacak, mutlaka başvurusu dikkate alınacak, kendisine bir cevap verilecek. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yapmanın onuruyla, Uşak ilimizde de içinizden birisi gibi, Uşak´a ve Uşaklılara faydalı hizmetler sunma gayreti içinde olacağım. İlimizde kısa sürede yürürlüğe koymayı planladığımız projelerimiz için ilk adımları atmaya başladık. Özellikle eğitim konusunda, okul idarecileri ve öğretmenlerin performanslarının artırılması ve ilimizin başarı seviyesinin çok daha yüksek bir noktaya getirilmesi noktasında eğitim öğretim yılı başlarken çalışmalarımızı yoğunlaştıracak, koyduğumuz hedeflere ulaşmak üzere çalışmaları bizzat takip edeceğim” dedi.
Toplumun her kesiminin devletin hizmetlerine daha kolay ulaşması gerektiğini ve gelişen ve değişen teknolojiyle bunun çok daha kolaylaştığını ifade eden Vali Okur, bu erişim kolaylığın vatandaşımızın özellikle sosyal yardımlaşma alanında faydalanması yolunda bir projeyi uygulamaya koyacaklarını belirtti. Vali Okur, "E-Vakıf adını verdiğimiz projeyi kısa süre içinde hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na bizzat gelmeden başvuruda bulunmasına ve tüm işlemlerin elektronik ortamda takip edilmesine imkan tanıyacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin elektronik ortamda bize ulaşmasının ardından personellerimiz aldıkları bilgiler doğrultusunda onları ziyaret ederek ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayacaklar" dedi.
Uşak ilinin ilkler şehri olmasıyla dikkat çektiğini vurgulayan Vali Okur, “100 yılı aşkın bir süredir tekstilde ve deride dikkat çeken Uşak ilinin seramik ve geri dönüşümle ülke ekonomisine sağladığı katkı giderek artıyor. Üç organize sanayi bölgesinin varlığına rağmen dördüncü organize sanayi bölgesi ihtiyacı da kendisini hissettirmeye başlamıştır. İşsizliğin yüzde 5 gibi çok düşük düzeylerde seyretmesi ilimiz adına memnuniyet verici bir durum. Yani Uşak´ın sanayileşme ve istihdam konusunda bir sıkıntısı yok, durum böyle iken bizler daha fazla yatırımcı çekebileceğimiz, Uşaklı girişimcilerimizin de yer alabileceği tarım ve hayvancılık sektörünün daha fazla gelişmesi yönünde çalışmalar yürüteceğiz” dedi.
Vali Okur batı Anadolu´da konumu ve kalkınmışlığıyla dikkat çeken Uşak ilimizin tanıtımı konusunda bundan önce başlanılmış projelerin sürdürüleceği, yeni çalışmalar ve hazırlanacak projelerle ilin tanınırlığı konusunda konulan hedeflere ulaşmak için gayret göstereceğini ifade etti. Vali Okur, tanışma toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.