Uşak TV

Vali Kahraman Seçim Güvenliği Toplantısına Katıldı

Güncel

Vali Kahraman Seçim Güvenliği Toplantısına Katıldı

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle gerçekleştirilen Seçim Güvenliği toplantısı İçişleri Bakanı Selami Altınok’un başkanlığında Sivas da gerçekleştirildi.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle İçişleri Bakanı Sayın Selami Altınok’un başkanlığında Sivas da gerçekleştirilen ‘Seçim Güvenliği Valiler Toplantısı’na katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Sayın Selami Altınok’un yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, Sivas Valisi Âlim Barut, Vali Süleyman Kahraman, Samsun, Tokat, Amasya, Yozgat, Kayseri, Malatya, Giresun Ordu illerinin valileri, il jandarma komutanları ve emniyet müdürleri katıldı.
1 Kasım 2015’de yapılacak olan 26’ıncı dönem milletvekilliği seçimlerinde alınacak olan seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşme amacıyla bölge toplantılarının yapılmasına karar verildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, “1 Kasım 2015’de yapılacak olan 26’ıncı dönem milletvekilliği seçimlerinde alınacak olan seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşme amacıyla bölge toplantılarının yapıldığını belirterek “Amacımız ülkemizi huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasal faaliyetlerde bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlamak. Güvenlik önlemlerini almak böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir. Bu toplantıda da genel tedbirler görüşülecek ve ayrıca her ilimiz kendi özelliği ve şartlarına göre ilave tedbirleri planlayarak ve uygulayacaktır." ifadelerini kullandı.
Vali Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada: Ülkemizde 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin Erzincan ilinde huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi amacıyla; Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında kamu görevlileri ve güvenlik güçleriyle birlikte iradenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınılarak, siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmalar yapmaları sağlanarak seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları yönünde gerekli emniyet tedbirleri en üst düzeyde planlanmaktadır. Özellikle 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından terör örgütlerinin doğrudan kamu düzenini bozmayı amaçlayan ve güvenlik güçlerini hedef alan eylemleri göz önüne aldığında; İl genelinde kamu düzeninin sağlanması, güvenlik ve asayiş hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tüm planlamalar titizlikle uygulanmakta olduğunu ifade etti.
Toplantının daha sonra basına kapalı olarak devam ettiği öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.