Uşak TV

Vali Büyük’ün “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı

Güncel

Vali Büyük’ün “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır" dedi.
Vali Büyük, "19 Eylül Gaziler Günü"nü yayınladığı mesajla kutladı. Büyük mesajında, "Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm Dünyaya emsal olan bu milletin evlatları, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazmaktadır. Asil Milletimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını sonsuz dek sürdürecektir" dedi.
Vali Mustafa Büyük, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün 94. yıldönümü, ülkemizde "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır. Gaziler günü aynı zamanda "Kahramanlık Günü" dür. Şehitlik ve gazilik unvanlarının, milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir manası ve önemi vardır.
Vatan ve bayrak sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya emsal olan bu milletin evlatları, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazarak, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır. Şehit ve gazilerimiz, devletimizin ve milletimizin özgürlüğüne, bağımsızlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır.
Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan bu millet, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır.
Bu anlamlı günde, vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören şehitlerimiz ile gazilerimiz ve onların bizlere emaneti olan ailesi ile yakınlarına, devletimizin ve aziz milletimizin gönül kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimizin ’19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.