Uşak TV

UŞŞAK HUKUKÇULAR DERNEĞİNDEN SALDIRILARA TEPKİ

Güncel

UŞŞAK HUKUKÇULAR DERNEĞİNDEN SALDIRILARA TEPKİ

Uşşak Hukukcular Derneği Başkanı Av. Hakan DURU yaptığı basın açıklamasında İsrail ve İskenderun saldırlarını kınadı.

Av. Hakan DURU açıklamasında: "Ülkemiz, yaşanan iki ayrı menfur terör olayıyla derinden sarsılmıştır. İki ayrı olaydaki ortak nokta faaliyetlerin terör faaliyeti oluşudur. Bunlardan ilki örgüt terörü, ikincisi ise devlet terörüdür. Bunlardan ilkini yani İskenderun’daki saldırıyı terör faaliyeti yapan, iç hukuk kurallarının bir örgüt tarafından çiğnenerek devletimizin güvenlik güçlerine haince silahlı saldırıda bulunulmasıdır.

İsrail’in saldırısını terör faaliyeti yapan ise İsrail’in uluslar arası hukuk kurallarını açık şekilde ihlal ederek, insani yardım gönüllüsü sivil insanlara silahla saldırıda bulunmasıdır. Ancak terörün amacı tekdir o da ilk terör faaliyetinin iç istikrar ve barışımıza, diğerinin ise uluslar arası istikrar ve barışa balta vurma gayesi gütmesidir. İsrail’in yaptığı terör faaliyetidir çünkü hukuku hiçe sayarak yapılan tüm saldırı faaliyetleri terördür.

Uluslar arası hukuk kurallarına göre içinde sivillerin bulunduğu yardım taşıyan bir gemiye silahlı müdahalede bulunup silahsız kişilerin öldürülmesi suçtur. Savaş sırasında bile elde ciddi deliller yoksa sivil nitelik gösteren yerlere askeri operasyon yapılamaz. Meskun mahalde harp etmenin zorluğu zaten buradan gelir. İsrail, yıllardır Filistin’e uyguladığı terör faaliyetlerini batıdan da destek alarak meşru müdafaa görüntüsü altında yürütmekte iken son saldırı ile gerçek yüzünü ortaya koyarak meşru müdafaanın çok dışında bir devlet terörü yürüttüğünü kendisi ispat etmiştir. Artık batılı devletler gerçeği görmeye başlamışlardır.
 İskenderun’da güvenlik güçlerimize, uluslar arası sularda insani yardım gönüllülerine yapılan saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, geride kalan acılı aileler ve tüm ülkemize baş sağlığı ve sabır temenni ediyoruz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.