Uşak TV

Usiad LDV Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti

Güncel

Usiad LDV Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti

Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) tarafından yürütülen “Gençler Uluslar Arası Ticareti Öğreniyor” isimli Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci projesi gerçekleştirilen sertifika töreni ile sona erdi.

5'i engelli ve 5'i de refakatçi olan toplam 48 gencimiz projemizle Almanya, İngiltere ve Belçika'da 5 hafta süreyle uluslararası ticaret alanında eğitim aldı. Türkiye de dâhil 4 farklı ülkeden 10 kurumun ortak olarak yer aldığı, Ulusal Ajans tarafından finans edilen ve yaklaşık 115 bin Avro bütçeli projede gençlerin bütün masrafları USİAD tarafından karşılandı. 2013 yılı içinde gerçekleştirilen yurt dışı programları ile gençler, uluslararası ticaret alanında mesleki eğitim alırken aynı zamanda Avrupa'da işletmelerin yönetim süreçlerini ve gidilen ülkenin kültürel yapılarını inceleme fırsatı yakaladı.

Sertifika töreninde konuşan proje koordinatörü Mustafa KALEM; "Projenin kabul edilmesinin ardından yapılan yerel ve ulusal duyurular neticesinde projemize 160 başvuru aldık ve yaptığımız titiz ve şeffaf seçim süreçlerinin ardından 43 gencimizi projemize dâhil ettik. Katılımcılarımız arasında yer alan 5 engelli arkadaşımızın da proje süresince rahat edebilmeleri adına ailelerinden 1'er kişiyi de projeye dâhil ettik ve bu kişilerin masraflarını da proje bütçesinden karşıladık. Projemizin Uşak gençleri için ne kadar önemli olduğunu projemiz sona erdiğinde tekrar anlamış olduk. Projemiz ile yurt dışına gönderdiğimiz bazı gençlerimiz arasında; projede elde ettikleri deneyim ve aldıkları sertifikalar neticesinde çalıştığı işletmede yönetici pozisyonuna yükseltilen ya da Avrupa'da yüksek lisans programlarına kabul edilenler de bulunmaktadır." dedi.

5 haftalık proje süresince gençler ayrıca düzenledikleri kültürel ve sosyal etkinlikler ile de Türk kültürünü tanıtma ve kültürler arası diyalog imkânı da elde ettiler. Hafta sonları düzenlenen gezilerle de Almanya, Belçika ve İngiltere'nin turistik yerlerini ziyaret ettiler.

USİAD Başkanı Hasan YILDIRIM ise yaptığı konuşmada; "Projemizin kapanış süreci de hazırlık aşaması gibi bizim için heyecan doluydu. Bugün aramızda bulunan ve Uşak'tan projemize katılıp geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin gözlerindeki ışıltı bizler için en önemli gurur kaynağı. Tekrar anladık ki Uşak'taki STK'lar olarak Uşak gençliği için yapmamız gereken daha çok çalışma var. Bu projeden aldığımız dinamizm ile gençlerimize hizmet edecek yeni projeleri hazırlamaya şimdiden başladık. Bu vesileyle, Uşak sanayisinin gelişmesi ve Uşak için nitelikli işgücü yetiştirilmesi konusunda projeleri olan diğer kurumlara da USİAD olarak her türlü desteği verebileceğimizi ifade etmek isterim." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.