Uşak TV

UŞAK’TA KORONA VİRÜSÜNDEN ÖLEN HASTA VAR MI?

Güncel

Dün sosyal Medyayı yağa kaldıran Yayalarlı bir hasta Korono Virüsünden öldü şeklindeki paylaşımlar Uşak ta paniğe neden oldu. Resmi kurumlar ve haber siteleri telefon yağmuruna tutuldu işin aslı öğrenilmeye çalışıldı. İşin gerçeğine usak.tv ulaştı.

 Uşak Eğitim ve araştırma hastanesine yaklaşık 15 gün önce Umreden dönen bir kadın başvurdu. Bu arada Sivaslı ilçesinden de kanser hastası bir vatandaş hastaneye yatırıldı. Dün akşam kanser hastası erkek hasta yaşamını yitirdi. Cenaze morga kaldırılırken görevliler önlem olarak maske ve eldiven taktığı için ölen kişinin Koronadan öldüğü ve Yayalarlı olduğu bilgisi paylaşılmaya başladı. Öğrendiğimize göre her iki hastaya da korona testi yapılmış ve ikisinde de korona virüsüne rastlanılmamış. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şimdiye kadar 22 kişi karantinaya alınmış yapılan testlerin hepsi de negatif çıkmış. Şu anda bildiğimiz kadarıyla 3 kişi karantinada ve test sonuçları bekleniyor.

Bu arada sağlık İl Müdürlüğü basın kuruluşlarına mail göndererek Sosyal Medya da asılsız paylaşım yapanlar ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunulanacağını bildirdi.

Sağlık Müdürlüğünden gönderilen açıklamada:

“İlimizde sosyal medya aracılığıyla COVİD-19 (CORONAVİRUS) hakkında asılsız ve provakatif paylaşımlar yapan kişiler hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Bundan böyle yaptıkları asılsız paylaşımlar ve bu paylaşımlarla halkı korku ve paniğe sevk eden kişiler takip edilerek haklarında yasal takip başlatılarak suç duyurusunda bulunulacaktır” dendi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.