Uşak TV

Uşak’ta Ekoturizm Canlandırılacak

Güncel

Uşak’ta Ekoturizm Canlandırılacak

Uşak’ta Doğa Koruma ve Milli Parklar konusunda büyük ölçekli projelerin üretilmesi için Vali Özdemir Çakacak başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra, Vali Yardımcıları İsmail Gürsoy, Mehmet Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Bedi Beşkazalıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belede Belediye Başkanları, Daire Başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Özdemir Çakacak Uşak’ta ekoturizmin canlandırılması ve bölgedeki potansiyelin ortaya çıkartılması için çalışma başlatacaklarını belirterek; Uşak’ın ülke turizmine katkı sağlayan önemli merkezlerden birisi haline gelmesi için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti. Uşak’ın ekoturizm için önemli alanlara sahip olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, “Geçtimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun, Uşak’ın doğal kaynaklarının ülke turizmine kazandırılması amacıyla çalışma başlatılması için toplantı yapılmasını belirtmişti. Bu bağlamda ilimizde Doğa Koruma ve Milli Parklar konusunda projeler yapılması için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Turizm açısında önemli potansiyele sahip olan ilimizin bu potansiyelinin ülke turizmine kazandırılması için yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

Uşak’taki en önemli ekoturizm kaynağının Ulubey Kanyonları olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Ulubey Kanyonlarımız dünyanın ikinci büyük kanyonları olarak gösterilmektedir. Bu büyük turizm potansiyelini ülke turizmine nasıl kazandırabiliriz. Bu alanda yapılabilecek olan çalışmaları gözden geçiriyoruz. Ayrıca av turizmine yönelik ilimizde avlakların ve diğer turizm potansiyellerinin durumunu belirlemek istiyoruz” dedi.

Toplantıda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu Uşak’taki ekoturizm alanları ile ilgili sunum yaparak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.