Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİSYENLERE KINAMA

Güncel

Uşak Üniversitesi Senato'su "Barış için Akademisyenler İnisiyatif"'nin bildirisini şidetle kınadı

Uşak Üniversitesi Senato'su "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriyi kınayarak Uşak Üniversitesi'nde "ihanet bildirisine" imza atan hiç bir öğretim elemanı bulunmadığını belirtti. 

Uşak Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiri şiddetle kınandı.

Küresel güçlerin Türkiye'nin önünü kesmek için terör örgütü PKK'yı maşa olarak kullanmaya devam etiğinin kaydedildiği açıklamada, terörün Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları alanında attığı önemli adımlara rağmen Suriye’deki olayları fırsat bilerek yeniden saldırıya geçtiği bildirildi. 

Terör örgütünün okul binalarını ateşe vererek eğitime, tarihi camileri yıkarak ve yakarak dini hayata ve halkın canına kast ettiğinin kaydedildiği açıklamada bazı akademisyenlerin, otuz yılı aşkın bir süredir binlerce can ve mal kaybına yol açan PKK terörüne tek bir laf bile etmeden bildiri yayınlamasının apaçık "ihanet" olduğu vurgulandı.

Bildiriye imza atanların kınandığı açıklamada şunlara yer verildi: 

"Uşak Üniversitesi'nde bu ihanet bildirisine imza atan hiçbir öğretim elamanı bulunmamakla birlikte, bulundukları üniversiteler ve adaletin temsil edildiği mahkemeler tarafından hesap sorulacağına da inanıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, birlik-beraberlik, dirlik ve düzenimize kasteden uluslararası şebekeler her defasında lider ülke olma yolunda emin adımlarla yürümekte olan ülkemizi, önce gezi kalkışması ile sonra da 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle zaafa uğratmaya çalışmışlar ancak başaramayınca PKK kartını tekrar devreye sokmuşlardır. Bilinmelidir ki, her defasında olduğu gibi güçlü devletimiz ve milletimiz küresel oyunları en iyi şekilde bozacaktır.Biz de Uşak Üniversitesi Senatosu olarak devletimizi ve güvenlik güçlerimizi destekliyor ve tekrar teröre kalemleri ile destek veren ve akademik camiayı hiçbir şekilde temsil etmeyen bu güruhu şiddetle kınıyoruz."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.