Uşak TV

Uşak Üniversitesinde Skandal Bitmiyor

Güncel

Uşak Üniversitesinde sözde İnşaattan sorumlu Rektör Danışmanının kendi Yüksek Lisans öğrencisine ihale verildi!

Üniversite, Uşak’ta birçok firmanın iş almaya çekindiği, ödemelerin zamanında yapılmadığı, firmalardan sürekli kesintiler yapıldığı ve son 5 yıldır İnşaat şirketlerinin adeta yaka silktiği bir kurum haline dönüştü. Uşak Üniversitesi yapı işlerindeki bazı kişilerin tutumundan dolayı iflasın eşiğine gelen birçok yüklenici ve esnaf Uşak Üniversitesine mal vermek dahi istemiyor.

Uşak Üniversitesinde yönetim ve liyakat eksikliği her geçen gün daha da artarken son günlerde Rektörlük koridorlarında Danışman sıfatıyla boy gösteren Öğretim Üyesi Mehmet ADA’nın Yüksek Lisans öğrencisi olan bir müteahhidin iki farklı ihale aldığı ortaya çıktı.

Firmaların iş yapmaya çekindiği kurumda Otopark ve Tadilat ihalelerinin inşaattan sorumlu rektör danışmanının kendi öğrencisine verilmesi ne kadar doğru?

Uşak Üniversitesinde Rektörden daha etkili danışman Öğretim görevlisi Mehmet Ada alt kadroları boşalttı.

Son aylarda Uşak Üniversitesi Yapı İşlerine alınan personellerle ilgili birçok iddia tarafımıza ulaşıyor. Tüm iş ve işlemlerde hiçbir yetkisi ve imzası olmadığı halde her taşın altından çıkan Rektör danışmanı Mehmet ADA’nın ilk icraatı Rektörü manipüle etmek ve iki Şube Müdürünü görevden aldırtmak oldu.

İki şube müdürünün görevden alınması ve istifaya kadar giden sürecin en büyük mimarı olduğu ortaya çıktı. Hiçbir evrakın altında imzası olmadığı halde Rektör Yardımcıları, Genel Sekreterlik gibi idari kadroların tamamını bypass ederek tüm personele ‘’ben rektörün eliyim’’ diyerek Rektörlük koridorlarında dolaştığı konuşuluyor.

Zaten Rektör Ekrem SAVAŞ’ın son günlerde yakın personellerini bile tanıyamadığı artık Üniversiteyi yönetemediği ve yanına hiçbir yetkisi olamamasına rağmen referansla gelen Mehmet ADA gibi kişilere ortam açıldığı ve Üniversite yönetimine müdahale edildiği konuşuluyor.

Biz de kamuoyu adına soruyoruz !

Bu danışman, kimler adına çalışmakta, kimler adına yapım işlerine müdahale etmektedir? Bu danışmanın kullandığı bu olağanüstü yetkilerin sebebi ve arkasındaki güç merak konusudur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.