Uşak TV

Uşak Üniversitesi’nde Anneler Günü

Güncel

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKSAM) tarafından 11 Mayıs 2015 tarihinde Anneler Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, davetliler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan UKSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli merkez olarak Anneler Günü etkinliğini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söylerek herkesin Anneler Günü’nü kutladıklarını belirtti. Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak daha önce de 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlediklerini ayrıca diğer üniversite merkezleriyle çeşitli işbirlikleri yaptıklarını aktararak “ Merkez olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aktif olarak çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Uşak Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir ortam var. Bugün Anneler günü dolayısıyla mini bir konser veriyoruz. Keyifli bir etkinlik olacağına inanıyorum. En önemli varlıklarımız olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.”dedi.

-Rektör Çelik: “Ellerin kadir kıymet bilmediği bir dünyada annelerimizin yeri eşsizdir.”-

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise Anneler Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesi’nin birarada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ellerin kadir kıymet bilmediği bir dünyada annelerimizin yerinin eşsiz olduğuna dikkat çekti. Hayatlarını ailelerine endeksli yaşayan annelerimizin bir gün değil 365 gün hatırlanması ve değer verilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Çelik konuşmasında şunları söyledi: “Anneler ağlamasın diyoruz. Ülkemizde 1980 öncesi 5-6 bin gencimiz katledildi. 1980 sonrası da olaylar yaşandı. Anneler ağladı, acı çekti. Bundan dolayı destek verdiğimiz çözüm süreci önemlidir. Ayrıca anneliği teşvik edecek bir takım düzenlemeler yapılıyor. Teşvikler veriliyor. Bu düzenlemeler hem anneler için hem de babalar için önemlidir. Kuru gürültü bir anneler günü kutlamak değil eylemde , icraatta bir şeyler yapmak gerekiyor. Annelerimizi bir gün değil 365 gün hatırlamalı ve onlara karşı üzerimize düşen vazifeleri yapmalıyız. Anneli bir hayatımız olmasından dolayı Rabbime hamd ediyorum.”

Açış konuşmalarının ardından vokalde Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü ve UKSAM Müdür Yardımcısı Uzm. Aslıhan Şahin Güven ile piyonada Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Seyhan Canyakan’ın olduğu mini bir konser verildi. Konserde Anneler Günü’ne özel şarkılar icra edildi.

Etkinlik verilen resepsiyonun ardından son buldu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.