Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİMAHKEMELERE YİNE GERÇEĞE AYKIRI BEYANLARDA BULUNDU

Güncel

Bugün üniversite ile ilgili haberimizle ilgili yargı kararı geldi. Üniversite kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia etmiş. Elbette yasal itirazlarımızı yapacağız. Ancak itirazlarda gerçek dışı haber yaptığımız iddiası ve üniversitenin gerçek dışı beyanlarının mahkemece kabul görmesi bizi üzdü doğrusu! Örneğin haberimizde Uşak Üniversitesinde öğrenci sayısının düştüğünü söylüyoruz. Üniversite yalanlıyor.

Üniversite mahkemeye sunduğu dilekçe aynen şöyle diyor. “Yukarıda açıklandığı üzere işlemlerin mevzuat gereği yapılması, Üniversitemizin devam eden öğrenci sayısı artmasına rağmen duyumların doğruluğu yeterince araştırılmadan HALKIN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMESİNE SEBEP OLABİLECEK NİTELİKTE GERÇEĞİ YANSITMAYAN HABER YAPILMASI, DUYUMLARLA YAPILAN HABERDE HALKI YANILTICI BİLGİLER İÇERMESİ ÜNİVERSİTEMİZE KARŞI HAKSIZ VE SİSTEMETİK SALDIRININ DEVAM ETTİĞİNİN GÖSTERGELERİNDENDİR.”

Üniversite ne Diyor!

Yukarıda görüldüğü üzere önce Yukarıda açıklandığı üzere işlemlerin mevzuat gereği yapılması, Üniversitemizin devam eden öğrenci sayısı artmasına rağmen, deniliyor. Sonra büyük büyük harfle yazılan kısımda;

a)Halkın yanlış bilgilendirilmesine sebep olabilecek nitelikte gerçeği yansıtmayan haber yapılmasından

b)Duyumlarla yapılan haberde halkı yanıltıcı bilgiler içermesinden

c)Üniversiteye karşı haksız ve sistematik saldırının devam ettiğinden

bahisle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia ediyorlar.

Bu Pişkinliği Anlamak Çok Güç

İşte www.usak.tv olarak bu pişkinliği anlamakta güçlük çekiyoruz . Uşak üniversitesi yönetimi mahkeme dilekçelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunmakta ve sadece basını değil mahkemeyi de atlatılabilir bir organ zannetmektedirler.

Üniversitenin “Yukarıda açıklandığı üzere işlemlerin mevzuat gereği yapılması,” açıklaması bizim haberlerimize konu yaptığımız bir hususu olmamakla birlikte bizim iddialarımızın cevabı da değil. Ortaya söylenmiş yuvarlak bir söz.

Ancak “Üniversitemizin devam eden öğrenci sayısı artmasına rağmenaçıklaması haberimizdeki iddialarımızdan biridir.

Biz haberimizde ne yazmışız: “Öğrenci sayısı 6-7 bin birden düştü….”

Üniversite ne diyor; “Üniversitemizin devam eden öğrenci sayısı artmasına rağmen

Dahası büyük harf karakteriyle duyumlarla haber yaptığımızı, halkın yanlış bilgilendirildiğinizi nasıl söyleyebiliyorlar.

.

Gelelim Gerçeklere

Uşak üniversitesinin 2015/2016 öğretim öğrenci sayısı 34.362’dir. Bu rakam hem YÖK’ün Uşak Üniversitesine dair arşiv linkinden tespit edilmiştir. Bu dokümanları Uşak Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire başkanlığı istatistiklerinde bizzat kendileri tarafından yayınlanmaktadır. Yani bu rakam Üniversite linkinde de vardır.

Bugün ise üniversitede öğrenci sayısı 27.554’tür. Bu sayı üniversitenin linkinden tespit edilmiş ve fotoğrafı yukarıda verilmiştir. 

Durumu incelediğimizde ki hesabı çok basittir, 34.362 -27.554= 6808 rakamı ortaya çıkıyor. Yani Uşak üniversitesinde 2016’dan bu yana 7000 civarı öğrenci kaybetmişiz.

Biz haberimizde ne demişiz. “Öğrenci sayısı 6-7 bin birden düştü.”

 Yani doğruyu söylemişiz. Üniversite idaresi ise “….. Üniversitemizin devam eden öğrenci sayısı artmasına rağmen duyumların doğruluğu yeterince araştırılmadan…” diyerek mahkemeye alenen gerçek dışı beyanda bulunuyor. Aynen diğer beyanları gibi!

 Durum tam olarak budur. Bu gerçek dışı beyanlara mahkemenin inanmasını sağlamak için bize iftira niteliğindeki iddialarını büyük harfle yazıyorlar. Yazık.

Biraz Ayıp Olmuyor mu Ekrem Hocam.

Biraz Ayıp olmuyor mu Rektör Hocam.

Gerçek dışı beyanda bulunanlar gerçeklerin yüzlerine vurulacağını hesap etmek zorundadırlar. Üniversitenin tüzel kişiliğini önemseyenler tüzel kişiliğin adıyla gerçek dışı beyanda bulunmamalıdırlar. Bizim şahıslarla tüzel kişiliklerle işimiz olmaz. Gerçeklerle konuşuyoruz.

Tekrar soruyorum. Gerçek dışı beyanları mahkemelere sunduğunuz dilekçelerde üniversite adına alenen ifade etmek utanılması gereken bir fiil değil midir? Koskoca üniversiteye yakıştıramıyoruz. Doğrusu sizler adına biz utanıyoruz.

Atalarımız yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiş. Şimdi çağ değişti. İnternet çağındayız Gerçek hilafına hiçbir beyan yatsıya kalmıyor, kuşluk vakti ortaya çıkıyor! Sabahla kuşluk vakti arasında ortaya çıkacak gerçekleri, gerçek dışı beyanlara değişmemek gerekir. Öyle değil mi saygıdeğer rektörüm.?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.