Uşak TV

Uşak Üniversitesi "Engelleri Kaldırıyoruz" etkinliği

Güncel

- Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Sağlam: 
- "Son 12 yıldır hükümetimiz engellileri kucaklamış, her türlü sorunu çözmek için çok önemli adımlar atmıştır"
- "Körlerin imzası batıda geçerli, bizde ise bazı yerlerde geçerli, bazı yerlerde geçersiz. Bu ikilemi ortadan kaldırmak için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz"
UŞAK (AA) - Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, son 12 yılda hükümetin engellileri kucakladığını ve onların sorunlarının çüzümü için çok önemli adımlar attığını belirtti. 

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Engelsiz Üniversiteliler Topluluğunca düzenlenen "Engelsiz Bir Üniversite ve Engelsiz Bir Uşak için Engelleri Kaldırıyoruz" etkinliği Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam yaptığı konuşmada, 7 çocuklu bir ailenin 3 görme engelli çocuğundan biri olarak dünyaya geldiğini belirterek, körler okulunda okuduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Türkiye'de görme engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili değerlendirmede bulunan Sağlam, şunları söyledi:

"Son 12 yıldır hükümetimiz engellileri kucaklamış, her türlü sıkıntılarını çözmek için çok önemli adımlar atmıştır. 5378 sayılı yasa ülkemizde engelliler için devrim diyebileceğimiz hükümleri içerir. Kanun 10 yıl önce yürürlüğe girdi, zaman içinde aksaklıklar oluyor ancak tüm sorunlar zaman içinde çözülüyor. Toplum yaşayarak bir kısım sorunlarını çözer. Türkiye de yaşayarak engellilerin sorunlarını çözüyor."

Körlerin imza kullanmasıyla ilgili sıkıntılar bulunduğunu, gelecek günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek sorunun çözümü için çalışacaklarını aktaran Sağlam, "Körlerin imzası batıda geçerli, bizde ise bazı yerlerde geçerli, bazı yerlerde geçersiz. Bu ikilemi ortadan kaldırmak için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Biz görme engelliler istediğimiz zaman kendi imzamızın geçerli olmasını, istediğimiz zaman ise iki tanıkla imzamızın geçerli olmasını istiyoruz, tercih hakkı görme engellilere bırakılmalı" dedi. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de engelsiz üniversite olma yolunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Yeni bir üniversiteyiz, engelli birey gözüyle nasıl engelsiz bir kampüs yapabiliriz üzerinde çalışıyoruz. Amacımız özde ve sözde engelsiz bir üniversite kurmak, ilgili birimlerimiz çalışıyor" diye konuştu. 

Etkinlikte daha sonra görme engelli ressam Eşref Arman kara kalem resim yaptı. 
























Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.