Uşak TV

UŞAK'TA KAÇ KORONA VAKASI OLDU KAÇ ÖLÜ VAR İYİLEŞEN VAR MI?

Güncel

Koronavirüs tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor. Alınan tüm önlemlere rağmen virüse yakalananların ve vefat edenlerin sayısı hızla artıyor. 

7 can kaybımızın olduğu Uşak'ta Korona virüsü ne aşamada bir göz atalım. Korona virüsüne ilk yakalanan hasta bugün yaşamını yitrdi ve toğrağa verildi. Dün de Çok büyük bir fabrikada çalışan ve 15 gün önce viürüse yakalandığı belirnenince karantinaya tedaviye alınan 46 yaşında bir kadın yaşamını yitirmişti. Aynı fabrikada çalışan 4 işçinin daha korana virüsü kaptığı ve onlarında karantina da tedavilerin devam ettiği edindiğimiz bilgiler arasında. Bu arada Korona virüsü şüphesi ile karantinayaı alınıp test sonuçları ve tetkikleri negatif çıkanlar ise tedavilerin ardından taburcu ediliyorlar.  Uşak'ta toplam Koroanavirüs Vaka sayısı 69. Vefat sayısı 7 Yoğun bakımda ise 22 hasta bulunuyor. Entübe denilen solunum cihazına bağlı durumları kritik olan hasta sayısı ise 3. Test sonuçları pozitif çıkıp tedavileri tamamlanıp taburcu olan heniz hasta yok. Bu gün yapılan 40 civarında testten ise 4 pozitif çıkmış durumda. 
FABRİKALAR DİKKAT ETMELİ

Bir çok işyeri zaten kapalı. Amncak fabrikalar üretime devam ediyor. Fabrika sahipleri ve yöneticilerin bu konuda hassas davranmasını ve işçilerins sağlıklarını yakından takip etmelerini temenni ediyoruz. Bazı fabrikalra önlemleri sıkı tutarak vardiya başlarında fabrikaya giren işçilerin ateşini ölçüyormuş. Kronik hastalığı olan işçilere özelliklde dikkat edilmeli. Dün vefat eden kadın işçimizin şeker hastası olduğu bilgisini aldık. Fabrika sahiplerin işyeri sahiplerinin kornik hasta olanları ve bünyesi zayıf olanları korumalarını tavsiye ediyoruz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.