Uşak TV

Uşak'ta 57. Alay Vefa Yürüyüşü Yapıldı

Güncel

Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Uşak'ta da gerçekleştirildi.

 Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Türkiye’nin çeşitli illerinde olduğu gibi Uşak'ta da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Uşak Gençlik Merkezi tarafından gerçekleşen etkinlik kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler, Uşak Merkez Çakaloz Camisi'nde sabah namazını kılarak dua etti. 
Vatandaşlar daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanına yürüdü. Meydanda toplanan katılımcılar burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını hep birlikte okudular. Ardından Vali Ahmet Okur ve katılımcılar Atatürk Mahallesindeki Uşak Şehitliğine kadar yürüdüler. Şehitlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi. Kur’an tilaveti ve duaların ardından şehitlikteki mezarların başucuna karanfiller bırakıldı. 
Vali Ahmet Okur, yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferinde 57. Piyade Alayı'nın gösterdiği kahramanlığın gelecek nesillere aktarılması ve gençlerimize tarih şuurunun kazandırılması açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti. Vali Okur, "Bizler ecdadımızın vatanımızı nasıl koruduğunu, bir an bile şüphe etmeden canlarını verdiklerini, Çanakkale’de o büyük zaferi nasıl kazandıklarını ve hangi fedakârlıklarla bugünlere geldiğimizi unutmamalıyız. Geleceğe daha kararlı adımlarla yürürken şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla yad ediyoruz" dedi.
Şehitlikteki program vefa yürüyüşüne katılanlara çorba ikram edilmesiyle sona erdi.




















Yorumlar (1)

Hocam 7 Yıl Önce

Yarım saatten fazla o soğukta valinin eşofman giyip gelmesini beklerken hasta oldum

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.