Uşak TV

UŞAK'TA 150 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Güncel

Uşak'ta bugün yağan yağmurda metrekareye 26 kg yağış düştü.

Uşak sular altında kalırken alt yapı feşç oldu battı çıktılar su doldu ve kullanılamaz hale geldi. 150 Ev ve işyerini su bastı. Trafik ve hayat felç oldu. Ancak Belediye yetkileri ortalıkta görünmezken Vali Salim Demir kriz masası oluşturarak müdahale etti. 
Valilik'te yapılan toplantıya, İtfaiye, AFAD, Emniyet yetkilileri katıldı. 
Vali Salim Demir başkanlığında oluşturulan "Uşak Valiliği Kriz Masası", bugün yağan aşırı yağmur sonucu ilimizde yaşanan sel ve su baskınını değerlendirdi.

Bugün akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur sonucunda ilimiz şehir merkezinde bazı bölgelerde yaşanan sel ve su baskını hakkında durum değerlendirmesi yapan Vali Salim Demir:” Bugün akşam saatlerinde çok kısa bir süre içinde yağan sağanak yağmur dolayısıyla bazı mağduriyetler yaşanmıştır. Olay cereyan eder etmez, ivedi olarak “Valilik Kriz Masası” oluşturduk ve durum değerlendirmesi yaptık. 
Uşak şehir merkezine çok kısa bir süre içinde metrekareye 26 kilogram yağmur yağmıştır. Dolayısıyla ulaşımda aksamalar yaşandığı gibi, bazı bölgelerde ev ve işyerlerini su basmıştır. Gelen ihbarlar ve yapılan müdahaleler sonucunda ağırlığı konut olmak üzere 150 civarında ev ve işyerini su baskınından etkilenmiştir. Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve emniyet güçlerimiz olay cereyan eder etmez müdahalelere başlamış olup, su basan ev ve işyerlerinde su tahliye çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir” dedi.
Vali Salim Demir Başkanlığındaki kriz masası toplantısına, Vali Demir’in yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy ile AFAD, Uşak Belediyesi itfaiyesi ve İl Emniyet müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.