Uşak TV

UŞAK MÜZESİ PROJE İLE TANITILACAK

Güncel

UŞAK MÜZESİ PROJE İLE TANITILACAK

Uşak’ın güre beldesinde ortaya çıkan ve dünya basınında adı çokça duyulan dünyaca ünlü Karun Hazinelerinin adını taşıyan proje ile Uşak Müzesi tanıtılacak.

Uşak’ın güre beldesinde ortaya çıkan ve dünya basınında adı çok duyulan dünyaca ünlü Karun hazinelerinin adını taşıyan proje ile Uşak Müzesi tanıtılacak. Uşak abigem ve Uşak müzesi ''KARUN: BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ YOLU'' projesi ile adını duyuracak.Uşak müzesi müdürü Sabiha pazarcı proje hakkında bilgiler verdi.SİVİLTOPLUM HİZMETİ: AB-TÜRKİYE KÜLTÜRLERARASI DİYALOG MÜZELER BİLEŞENİ programına hazırlamış olduğumuz ''KARUN: BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ YOLU'' projemiz Avrupa Birliği tarafından başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanmıştır. Projemiz Türkiye'de müzeler arasında başarılı olan sayılı projeler arasında bulunmaktadır. Bu sebeble projemizin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projemize İtalya Prato Tekstil Müzesi ve Yunanistan TRAGILOS Müzesi olarak yer almaktadır. Projemizin bütcesi 116.874,37 Euro'dur. Projemizin genel hedefi: Müzelerin kurumsalk kapasitelerini arttırarak işlevselliğini geliştirmek, Avrupa Birliği'indeki iyi uygulamaların öğrenilerek ülkeler arası diyaloğun, ortaklığın ve uzun vadeli işbirliğini sağlamaktır.

Projenin özel hedefleri ise;
Türkiyenin Avrupa Birliği'ne giriş süresince Uşak'taki müzenin kurumsal kapasitelerini arttırarak modern işletme yönetimini geliştirmelerini sağlamak,
İlimizin, müzelerimizin ve özellikle karun Hazinelerinin tanıtımını yapmak,
Modern müzeciliği geliştirmek,
Eserlerin görsel sergileme tekniğini geliştirmek,
Uşak'ta yerel halkın, öğrencilerin, engellilerin müzeye ilgisini artmasını sağlamak,
Ülkeler arası müzelerin işbirliğinin gelişmesini, kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktır.
Proje faaliyetlerimizi yerli ve yabancı uzmanlarla, halkın ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştireceğiz, Projemizde bize destek olan Valimiz Sayın Özdemir ÇAKACAK'a Vali Yardımcımız Sayın Mehmet ÜNAL'a ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Şerif ARITÜRK'e çok teşekkür ederiz. Ayrıca Projenin yazılması ve uygulanması süresince bize destek olan ABİGEM'e destekleri içinçok teşekkür ederiz. Umarız Avrupa Birliği gibi destek sağlayan kuruluşlara bölgedeki diğer kuruluşların projeleri ile daha fazla başvurusu olur. Böylece hem Uşak hem bölgemiz hem de ülkemiz kazanır dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.