Uşak TV

UŞAK KENT KONSEYİNDEN DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

Güncel

Uşak Kent Konseyi Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenledi.

 Belediye önünden başlayıp kent meydanına kadar yapılan yürüyüşe bir çok sivil toplum kuruluşu da katıldı.

Yürüyüşe Kent konseyini AKM den çıkartan Belediye Başkanı Nurulllah Cahan'ın katılmaması dikket çekti. Belediyenin muhalif olmasına rağmen Kent Konseyi yürüyüşüne katılım oldukca fazla oldu. 

 

Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve katılılmcılar Türk bayrakları ile Kent Meydanına kadar yürüdüler.

 

Kent Meydanında Kent Konseyi Bildirisini Kent konseyi Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Üyesi Asuman Tuna okudu.

Bildiride: “O gece! 15 Temmuz gecesi! Darbenin nefesini hissettiğimiz o gece! Bir olduk! Tek Olduk! Derinden yaralandık ama afallamadık! Direndik! Dik Durduk!

Bu Albayrak altındaki insanımız nasıl bir millet olduğumuzu bir kez daha destanlaştırdı.

Yolumuzu kesmeye çalıştılar! Sesimizi kısmaya çalıştılar! Canımıza kastettiler! Yetmedi Milletin Meclisini bombaladılar!

Ama biz gördük ki; yüreğimiz, cesaretimiz, değerlerimize olan inancımız çok büyükmüş! Aziz ve şanlı bir mücadele daha verdik. Hepimize kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyetinin en temel ilkelerinden biri olan demokrasiye sımsıkı sarılan biz sivil toplum örgütleri halkın egemenliği dışında hiçbir iradeyi tanımıyor, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Terör estiren bu girişimi şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

Devletimize, Gazi Meclisimize, Siyasi Partilerimize, Türk askerine, Türk Polisine, Türkiye Cumhuriyeti Demokrasisine sahip çıkan Sivil toplum örgütlerimize, Millet olma şuuruyla yaşayan halkımıza sonsuz teşekkürler. Vatanı ve Milleti için kendini feda eden demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet, Aziz milletimize başsağlığı, Demokrasi gazilerimize acil şifalar diliyor minnet ve şükranla anıyoruz.

Biz sivil toplum kuruluşlarına aynı şekilde minnet ve şükranlarını sunan Milletimize, Devletimize, Gazi Meclisimize, Siyasi partilerimize, Türk Polisine Türk Askerine teşekkür ediyor, Demokrasi bekçileri olduğumuzu beyan ediyoruz.

Yaklaşık 450 Kurum ve Kuruluşun destekleriyle gerçekleşen organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” denildi.




Katılımcılar:

Uşak Milletvekillerimiz, Uşak Siyasi Partilerimiz,

Uşak Üniversitesi,

 Uşak Barosu,

Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği,

MEMURSEN, KAMUSEN, KESK,

 MÜSİAD, TÜMSİAD,

Esnaf ve Sanaatkar Odası ve Bağlı Odalar,

Ticaret ve Sanayi Odası ve Bağlı Birlikler,

Meslek Odalarımız,

Uşak Organize Sanayi Bölgesi,

Karma Organize Sanayi Bölgesi,

Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği,

19 Mahalle Muhtarımız, Cami Derneklerimiz, Spor Kulubü Derneklerimiz, Engelli Derneklerimiz,

 UTAŞ Uşak Spor,

 İlim Yayma Cemiyeti, İHH Ebrar Derneği, TÜGVA, Hayrat Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği,

Türk Ocakları, Alevi Kültür Derneği, Roman Derneklerimiz,

Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları,

Türkiye Emekliler Derneği, Anadolu Kaplanları Derneği ve adını sayamadığımız tüm sivil toplum kuruluşlarımıza kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

UŞAK KENT KONSEYİ

Yorumlar (1)

chp li vatandaş 8 Yıl Önce

haberimiz olsa idi katılırdık

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.