Uşak TV

UŞAK'IN EN BÜYÜK PAZAR YERİ KAÇAK ÇIKTI!

Güncel

Belediye Başkanı Nurullah CAHAN'ın öve öve bitiremediği Pazar yeri alanının hala spor tesis alanı olarak görüldüğü, kamulaştırmanın tamamlanmadığı ve pazar yerinin kaçak olduğu iddia ediliyor.

 Uşak Belediyesi Uşak’ın En modern Pazaryeri Olan Kemalöz Mahallesi Pazar yerini hizmete açtı. Ancak Pazar yerinin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmadığı ve yaklaşık 10 Bin Metrekarelik alanın vatandaşlar üzerinde olduğu ortaya çıktı. Bu da gösteriyor ki mülk sahiplerinden birisinin şikâyetçi olması durumunda pazaryerinin kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

PAZARYERİ HALA SPOR TESİS ALANI OLARAK GÖRÜLÜYOR 

Uşak’ın En modern Pazar yeri olarak lanse edilen ve açılışı 28 Mayıs’ta yapılan Pazar yeri imar planında henüz Spor tesis alanı olarak görülüyor. Uşak Belediyesi yaklaşık 123 Hissedarı bulunan yaklaşık 40 Bin Metrekarede kamulaştırma kararı alarak pazaryeri yapmaya karar verdi. Ancak İddialara göre İmarda Spor tesis alanı olarak görülen alan da belediye vatandaşlar ile görüşerek büyük çoğunluğu satın aldı. Ancak 30 Kadar vatandaşın yaklaşık 10 Bin metrekarelik alanı hala kamulaştırılmadı. Yer sahipleri söz konusu yerlerin değerinin en az 200-250 TL civarında olduğunu ancak belediyenin sadece 100 TL teklif ettiklerini iddia ettiler. Pazar yeri alanında davalık olan yerlerinde bulunduğunu belirten yer sahipleri Uşak Belediyesin imar değişikliği bile yapmadan kaçak olarak Pazar yerini yaptığını iddia ettiler.

 

MAHKEMEYE BAŞVURMAK İSTEMİYORUZ AMA BELEDİYE SORUNUMUZ ÇÖZSÜN

 

Yer Sahipleri vatandaşların ve Uşak’ın mağdur olmasını istemedikleri için mahkemeye başvurmadıklarını ancak Uşak belediyesinin de sorunlarına kayıtsız kaldığını iddia ettiler. Vatandaşlar Biz Belediyeyi mahkemeye vererek Pazar yerini kapattırmak yada sekteye uğratmak istemiyoruz. Ancak belediye bir an önce yerlerimizi satın alacaksa alsın ve bedellerini ödesin. Ruhsatsız ve Kaçak Pazaryeri kurulduğu nerede görülmüş şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

BAŞKAN PAZAR YERİNİ ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin en büyük ve en modern pazar yeri olan Kemalöz Pazar Yeri’nin 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü hizmete açılacağını müjdelerken, “Beklentilere cevap verecek ve istenilen düzeyde bir pazar yerini kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz” demişti.

Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Kemalöz Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek olan Kemalöz Mahallesi Pazar Yeri hizmete açılıyor. 10 bin metrekarede hizmet verecek olan, kentin en büyük ve en modern pazar yeri olma özelliğine sahip alan 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Uşaklılarla buluşuyor.

En modern Pazar yeri

Hizmete başlayacak pazar yerinin modern ve örnek bir proje olduğuna vurgu yapan Cahan, “Proje kapsamında 10 bin metrekarede pazar yerimiz hizmet verecek. Her türlü ihtiyacın düşünüldüğü alan, gelenlerin otopark sıkıntısı yaşamaması açısından da son derece değerlidir. Emsal teşkil edecek olan pazar yerimizin ardından Fatih Mahallesi’nde de pazar yeri çalışmalarına hız vereceğiz. Akabinde Cuma Pazarı’nı modernize edeceğiz. Öte yandan tüm Pazar yerlerini beklentilere cevap verecek şekle getireceğiz. Pazar yerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” demişti. 














Yorumlar (1)

esnaf 8 Yıl Önce

keske bırazda vatandasların dertlerı ıle ugrassanız karaagaç mahallesi gedız yolu kazılalı yaklasık ıkı hafta olacak fakat nedense hala yaprak kıpırdamıyor esnaf kan aglıyor lutfen bırısı bu konuyla ılgılensın.... tozdan topraktan camurdan sankı 30 sene gerıye gıttık...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.