Uşak TV

UŞAK'IN EN BÜYÜK FİRMASI KORONA VİRÜS İLE MÜCADELE EDİYOR, UŞAK'I YÖNETENLER SEFERBER OLMALI

Güncel

Korona Virüsü çok kötü bir virüs ve hepimize bulaşabilir. Ancak ne yazık ki insanlarımız yeteri kadar ciddiye almamaya devam ediyor. İşletmeler yeteri kadar önem almasa da çalışanlar maskelerini düzgün takmıyor ya da sosyal mesafeye uymuyor. Öyle olunca da maalesef Korona Virüs can sıkmaya devam ediyor.  Eşme'de bulunan ve yaklaşık 2500 den fazla işçinin Çalıştığı bir firma Korona Virüsüne rastlandı bir çok işçi hastanede tedavi altına alındı. Bu fabrika hijyen şartlarına çok önem veren ve adeta uzay üssü gibi bir işletme. Sadece Eşme'den ve Uşak'tan değil Sarıgöl, Alaşehir, Kula, ve çevre köylerden yüzlerce işçi geliyor. Binden fazla kümes üretim yapıyor. Şu an da kümeslerde yaklaşık 20 milyon civarında piliç bulunuyor. İki gündür Eşme'den sık sık telefonlar alıyoruz. Çalışanlar ve aileleri haliyle tedirgin. Çok zor bir durum. Bu fabrikanın kapanması demek binlerce insanın işsiz kalması demek olur. O kadar önlem alınmasına rağmen kimilerine göre Cezaevinden çıkan ve Korona Virisüne yakalan birinin kesimhanede çalışan eşi virüsü bulaştırmış kimine göre ise Sarıgöl den gelen işçiler bulaştırmış. Virüsün nasıl bulaştığı muamma ancak ortada bir gerçek var. Bize ulaşan bilgilere göre bir çok İşçi'nin Korona Virüs testleri Pozitif çıkmış. İşçiler karantina da ve tedavi altında. Korona Virüsüne rastlanan yerde işletme sahibi tarafından üretim durdurulmuş ve iki gündür dezenfektan çalışmaları yapılıyor. Burada 450 işçi çalışıyor. İşçiler ve ailelerii ile ilgili filiasyon çalışması yapılıyor. Eşme Kaymakamı ve sağlık çalışanları seferber olmuş durumda. 
UŞAK İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP

Bahsettiğimiz firma Türkiye'de ilk 500 firma arasında 224. sırada yer alan bir firma. Uşak'ın bel kemiklerinden birisi. Mutlaka yaşaması gereken ve yaşaması içinde hep birlikte omuz vermemiz gereken ancak bunu yaparken de çalışanların sağlığının korunması gereken bir firma. Valisinden Kaymakamına, Sağlık Bakanından, Sağlık müdürüne kadar herkesin seferber olması gereken bir firma. Şimdi Bu firma yeni fabrikası ve fabrika çevrede bulunan fabrikalar ile kesimleri sürüdürüyor. Umarız en kısa zamanda bu virüsü belasından kurtulur ve işçiler de sağlığına kavuşmuş olarak iş başı yaparlar. 
Sadece Uşak'ın değil Türkiye'nin en büyük firmalarından biri Korona Virüs ile mücadele ederken şehri yönetenler bu firmanın yaşaması için gerekli önlemleri alacak mı merakla bekleyip göreceğiz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.