Uşak TV

UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ÖĞRETİM ÜYELERİ HASTA BAKMIYOR VATANDAŞ MAĞDUR

Güncel

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinin hasta bakmaması hasta yığılmalarına neden oluyor. Vatandaşlar günler sonrasına randevu alabilirken hastanedeki sağlık hizmetlerinde kalite de düşmüş durumda.

İddialara göre hocaların sözleşme imzalamamasının nedeni tıp fakültesine dekan atanmaması, dekanlığa Rektör Ekrem Savaş’ın kendisini vekaleten ataması ve bundan duyulan rahatsızlıklar neden oluyor. Sağlık Müdürü hastane başhekimi ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un gönlünde bir dekan adayı olduğu ve onu atatmak istediği, Ekrem Savaş ve Mehmet Altay ile Ekrem Savaş’ın ise başka bir ismin dekan olarak atanmasını istediği hocaların ise başka bir ismi dekan olarak görmek istediği konuşuluyor. Tıp Fakültesinde dekan kavgası yaşanırken olan da vatandaşa oluyor. 1 Ocaktan itibaren Öğretim üyeleri Uşak Eğitim ve araştırma Hastanesinde hasta bakmazken bir çok hocanın da istifa etmeyi düşündüğü özel hastanelere gitmeye çalıştığı ya da başka üniversitelere gitmek için çaba sarf ettiği konuşuluyor.

Zaten Uşak Üniversitesinde de bir çk öğretim üyesi Ekrem Savaş’ın yeniden rektör olarak atanması ile başka üniversitelere gitmek için hazırlık yaptığı konuşuluyor.

Uşak Eğitim ve Araştırma hastanesinde hocaların hasta bakmamasına anlam veremediğini söyleyen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’te konuyu sağlık bakanlığına ileteceğini hastanelerde randevu alınamamasının Türkiye geneli bir sıkıntı olduğunu söyledi.

HASTALAR MAĞDUR MUAYENE OLAMAYAN HASTALAR ÇEVRE İLLERE GİDİYOR

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öğretim üyelerinin hasta bakmamasının ceremesini her zamanki gibi ne yazık ki vatandaş çekiyor. Sağlık sorunlarına çözüm arayan hastalar çevre illere hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Sitemize ulaşan bir çok kişi aydır göz servisine sıra lamadıklarını belirtiyorlar. Hastane ile ilgili olarak sitemize yüzlerce şikayet gelirken yetkililerden ses yok.

REKTÖR DEKAN ATAMIYOR ÇÜNKÜ KENDİSİ DÖNERDEN PAY ALIYOR İDDİASI 

Aylardır Tıp Fakültesine dekan atamayan ve dekanlığa kendisini atayan Ekrem Savaş'ın hastane döner sermayesinden pay aldığı için yeni dekan atamadığı da Uşak Üniversitesinde konuşulan iddialar arasında. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.