Uşak TV

Uşak Belediyesi`nden Van`a 5 Bin Battaniye

Güncel

Uşak Belediyesi`nden Van`a 5 Bin Battaniye

Uşak Belediyesi tarafından Van’da meydana gelen deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza yardım amacıyla 5bin adet battaniye gönderilecek.

Belediye hizmet binası önünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Van’da meydana gelen iki ayrı deprem sonucu yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, binlerce vatandaşımızın da yaralandığını söyledi. 

“Depremin ardından maalesef binlerce kişi depremde yıkılan ve hasar gören evlerine giremedikleri için sokakta kalmış, soğuk havayla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu zor yaşam koşullarında hayata tutunmaya çalışan genç, yaşlı, çocuk ve hatta bebek depremzedelerimize Uşak halkı olarak bugüne kadar birçok yardım ulaştırdık” diyen Erdoğan, “Doğal afetlerin ne zaman nerede olacağını kestiremeyen insanoğlu, felakete uğrayan kardeşlerine yardım elini uzatmalı, mağdur durumda olanın yarın kendisi olabileceği gerçeğini aklından çıkarmamalıdır” diye konuştu.

Yardımlaşmanın önemini vurgulayan ve yardımın diğer şehirlere yapılmasının daha önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, Uşak Belediyesi olarak felaketin ardından Uşak halkı adına kardeş Van halkına yardım eli uzatma kararı aldıklarını belirtti.

Bugün beş bin adet battaniyeyi Van’a göndererek burada mağdur durumda olan vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak istediklerini söyleyen Erdoğan, “Yardım tırımız birazdan yola çıkacak. Ben burada sizlerin huzurunda Van’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor; milletimizin bu tür felaketleri bir daha yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.

Öte yandan Uşak’ın da deprem bölgesi olduğunu kaydeden Erdoğan, bu konuda Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, olası bir felaket sonucu çok hızlı bir şekilde yardım malzemelerinin temin edilebilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle 17 Ağustos depreminin ardından yapılan binaların depreme dayanıklılık konusunda daha iyi durumda olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihten önce yapılan binaların depreme dayanıksız olduğunu, tüm şehirlerde kentsel dönüşüm yasası çıkarılarak çürük binaların yıkılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan vatandaş ve devletin el ele vererek deprem felaketinden en az zararla kurtulmanın yolunu bulacağına inandığını söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.