Uşak TV

UŞAK BELEDİYESİ 50 MİLYON TL BORÇLANACAK

Güncel

UŞAK BELEDİYESİ 50 MİLYON TL BORÇLANACAK

Uşak Belediyesi Mart ayı toplantısı başladı. Toplantının ilk günü heyecanlı tartışmalara neden oldu. Ana gündem maddesi kadar ek maddenin görüşüleceği mecliste ilk gün sadece 2 madde görüşülüp yollanabildi. Maddelerden biri Şubat ayı Meclis toplantısının toplantı kararlarının onaylanması oldu. 2. madde ise Uşak Belediyesine hafif raylı sitem ile ilgili olarak borçlanma yetkisinin verilip verilmemesi oldu.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan raylı sistem konusunda ayrıntılı bilgi vererek Uşak’ın ulaşım sorununun ancak raylı sistemle çözülebileceğini özellikle Üniversiteye ulaşım için raylı sistemin şart olduğunu savundu. Hafif raylı sistemin Uşak belediyesine zarar değil kar getireceğini savunan Ali ERDOĞAN ile Ak Partili Meclis üyeleri arasında zaman zaman hararetli tartışmalar yaşandı.

 AK Partili Meclis Grubu adına söz alan Serhat EREN hafifi raylı sisteme karşı olmadıklarını ancak şuan 19 büyük şehirden sadece 9da raylı sistem uygulamalarının bulunduğunu bunlardan da sadece üçünün tam olarak çalıştığını bu sistemin Uşak Belediyesine çok aşırı yük getireceğini belediyenin zarara uğrayacağını bu nedenle borçlanma ile değil de ancak yap işlet devret modeliyle yapılırsa destekleyeceklerini söyledi.

Serhat EREN: “Hafif raylı sistem için stratejik planda herhangi bir ödenek konmamış. Ayrıca bu tren Çınar rampalarında kalır. Uşak’ın yapısı raylı sistem için uygun değildir. Nüfusu 500 Binin altında hiçbir şehirde böyle bir uygulama yok. Ayrıca bakanlık nüfusu bir milyonun altındaki şehirlere raylı sitem için borçlanma yetkisi vermemektedir. Uygulayıcı firma günde 40 bin yolcu taşınırsa sistemin 4 yılda 22 milyon Avro kar edeceğini ve 8 yılda kendisini amorti edeceğini savunmaktadır. Ancak yap işlet devret modeliyle sen bu işi yap dediğimizde buna yanaşmamaktadır. Bu raylı sistem belediyeye çok büyük yük getirecek ve Uşak belediyesini batıracaktır. Biz raylı sisteme karşı değiliz ancak yapılacaksa yap işlet devret modeli ile yapılsın” dedi.

Serhat Eren konuşurken Bazı CHP li meclis üyeleri sık sık konuşmasını kesti ve adete muhalefete muhalefet yaptı.

Hafifi raylı sistem için AK Partili, Meclis üyelerinin red oyu vermesine rağmen MHP ve CHP li meclis üyelerinin oylarıyla Belediyeye borçlanma yetkisi verildi.








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.